Élet-Stílus koronavírus

Valójában ennyi vécépapírra van szükségünk

Ön mennyit vásárolt? Elég lesz a karantén végéig?

A koronavírus-járvánnyal elindult a bevásárlási pánik, rengetegen beraktároztak jó hosszú időre, sok mindenből feleslegesen.

A betárazás egyik sztárterméke a vécépapír volt, mintha az lenne a legrosszabb, ha abból kifogyna egy háztartás. Na, most azoknak, akik több évre elegendő toalettpapírt halmoztak fel, illetve azoknak, akiknek vécépapírért le kell majd menniük a boltba, létrehoztak egy oldalt, ahol ki lehet számítani, mennyit is kellett volna, vagy kell vásárolni. Pontosabban két oldalt is, az egyik a FlowingData.com Toilet Paper Calculatora, a másik a HowMuchToiletPaper.com.

Mindkét oldalon olyan adatokat kell megadni, hogy hányan laknak a háztartásban, egyenként hányszor használnak vécépapírt és akkor átlagosan mennyi lapot használnak fel. Illetve, hogy amit használunk toalettpapír, annak egy gurigáján hány lap van.

Ezekből az adatokból kiszámítja nekünk mindkét oldal, hogy naponta mennyit használunk fel, és mennyi kell, hogy például 14 napra elegendő legyen.

A Toilet Paper Calculator készítője egyébként azt javasolja, hogy a felesleg vécépapírt esetleg el tudjuk cserélni valakivel maszkra, amit pedig ajánljunk fel a helyi kórháznak. Emellett arról is ír, hogy nincs is feltétlen szükség vécépapírra. Ott van helyette a bidé, a rongyok (ezeket minden használat után ki kell mosni), a különböző növények levelei vagy a vizes megoldás máshogy, és nem bidével. Szóval akkor sem jön el a világvége, ha mégis kifogynánk a toalettpapírból.

Kiemelt kép: Jeenah Moon/Getty Images

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik