Szórakozás koronavírus

Az oregoni rendőrség sem gondolta, hogy vécépapír miatt kell majd egyszer közleményt kiadniuk

A koronavírus az oregoniakat is megőrjítette.

Az oregoni Newsport rendőrsége a Facebookon tette közzé közleményét. Hogy miért, mert többször is előfordult, hogy azzal hívták fel a 911-et, vagyis az segélyhívó számot, mert kifogytak a vécépapírból – írta az ABC helyi kiadása.

A vécépapír egyértelműen a koronavírus-járvány terjedésének slágerterméke. Szerte a világban rengetegen rohamozták meg éppen emiatt az áruházakat.

A newporti rendőrséget annyian kereshették emiatt, hogy amellett, hogy megkérték az ottaniakat, ne riasszák őket ebből az ügyből kifolyólag, alternatív megoldásokat is javasoltak:

A tengerészek sós vízbe áztatott régi köteleket használtak. Az ókori rómaiak sós vízbe áztatott tengeri szivacsot szúrtak egy botra. Tengerparti város vagyunk mi is. Rengeteg sós víz áll rendelkezésünkre. Kagylókat is használtak.

A maják kukoricacsutkákat használtak. A gyarmati amerikaiak szintén használták ezt. A farmerek ezen kívül a Farmerek Évkönyvének oldalait is használták. Sok amerikai katalógusok oldalait használta fel. A Sears karácsonyi katalógusa, ami négyszer vaskosabb volt a sima katalógusuknál, egy normál, háromfős családnak karácsonytól Valentin-napig is kitartott, ha szerények voltak, akkor Szent Patrik napjáig is.

Emellett napjainkból is hoz példát a rendőrkapitányság: újságpapír, rongyok, vatta, az üres vécéguriga vagy növények levelei. Illetve a reklámújságok lapjai, amik általában úgyis a kukában kötnek ki rövid időn belül.

Legyél találékony. Legyél türelmes. Vécépapír-hiány van. Ez is elmúlik egyszer. De ne hívd a 911-et. Nem tudunk neked vécépapírt vinni

– olvasható a közlemény végén.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik