Élet-Stílus

Kilenc hónap alatt hét szívrohamot élt túl a baba

A kisfiú ritka betegsége miatt nem tud rendesen lélegezni. Születése óta csupán két hetet volt otthon.

„Fogalmunk sem volt arról, hogy Keelan beteg. Egészen a születéséig minden vizsgálat azt mutatta, hogy minden a legnagyobb rendben van” – mondta a kilenc hónapos kisfiú édesanyja, Hannah Owen a Mirror című brit lapnak. Csakhogy a kisfiú születése után hamar kiderült az igazság: ritka fejlődési rendellenessége van, ami miatt az elfogyasztott étel és folyadék a kisfiú légcsövébe jut. “Utánanéztem, a betegség annyira ritka, hogy Nagy-Britanniában mindössze két családot érint.”

Hannah szerint az orvosok akkor kezdtek gyanakodni, hogy baj van, amikor Keelan nem sírt fel. Azonnal átszállították a liverpooli Alder Hey gyerekkórházba, ahol néhány vizsgálat után kiderült, a kisfiú légcsöve nem záródik megfelelően, egy rés van rajta, ami miatt a folyadék és az étel is a légcsövébe juthat. Ez pedig életveszélyes állapotot, fulladást idézhet elő.


Kép forrása: mirror.co.uk 

Mintha ez nem lenne önmagában elég rossz, a kisfiú emellett súlyos emésztési- és szívproblémákkal küzd. „Születésétől mostanáig már hét szívrohama volt, január 9-én olyan súlyos állapotba került, hogy az orvosoknak 20 percbe került, mire vissza tudták hozni” – mondja az édesanya, aki ennek ellenére optimista és bizakodó.

„Reggel, amikor megpillant bennünket az első dolga, hogy mosolyogjon. Igazi harcos, nem fogja feladni” – teszi hozzá, majd elmondja, kisfia állapota sokat javult, mióta átesett egy életmentő operáción. „Két hónapos volt, amikor az orvosok tracheosztómiát végeztek el rajta, egy olyan eljárást, melynek célja, hogy biztosítsák a szabad légutakat.”

Jelenleg egy művi úton beültetett csövön keresztül lélegzik, a táplálékot és a gyógyszereket pedig egy gyomrába vezetett csövön keresztül kapja. „Az orvosok azt mondják, a csövek egy ideig még biztos maradnak majd, és arra is felkészítettek minket, hogy Keelan hangja más lesz majd, mint a többi gyereknek. De annyi baj legyen, a lényeg, hogy velünk van, és boldoggá teszi a napjainkat” – zárta az anya, akinek Keelan a harmadik gyermeke.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik