Nagyvilág

Még a londoni metróban is lehet vadállatokról díjnyertes fotót készíteni

Még a londoni metróban is lehet vadállatokról díjnyertes fotót készíteni

Ahhoz képest, hogy egy természetfotósoknak szánt versenyen indult, első látásra rendhagyó helyszínt választott Sam Rowley a képei elkészítéséhez: a londoni metrót. A BBC szerint azonban nincs ebben semmi rendkívüli, mert aki rendszeresen használja az „undergroundot”, az összefuthatott az ott lakó fekete egerekkel.

Rowley egy héten keresztül, késő esténként fotózta a rágcsálókat, míg végül sikerült elkapnia azt a pillanatot, amikor két egér ugyanarra a morzsára mozdult rá, a jól elkapott pillanattal pedig elnyerte a LUMIX – Az Év természetfotósa közönségdíját.

Ezek az egerek úgy születnek meg és pusztulnak el, hogy soha nem látják sem a napot, sem egy fűszálat. Valamilyen szinten ez egy kétségbeejtő helyzet: életük néhány hónapja, esetleg egy-két éve alatt homályos folyosókon szaladgálnak, majd elpusztulnak. És mivel olyan sok egér van, étel viszont kevés, még egy morzsáért is meg kell küzdeniük

– mondta Rowley, akinek szenvedélye a városi állatvilág fotózása.

A szavazáson, amelyet Rowley megnyert, még négy olyan kép volt, amelyek szintén esélyesek voltak a díjra, köztük Aaron Gekoski fotója egy szórakoztató műsorba kényszerített orángutánról és Michel Zoghzhogi képe egy jaguár anya és kölykének harcáról egy anakondával.

Olvasói sztorik