Foci

Kilenc emberrel kapott ki Kispesten az ETO

Tarmo-Kink(960x640).jpg (tarmo kink, )
Tarmo-Kink(960x640).jpg (tarmo kink, )

A már bajnok Győri ETO 2-0-s vereségbe szaladt bele a Budapest Honvéd otthonában az OTP bank Liga 28. fordulójában. A vendégektől Tarmo Kink és Giorgi Kvilitaia is piros lapot kapott.

A Győr egy héttel ezelőtt már bebiztosította magának a bajnoki címet, így senkit sem lepett meg, hogy Pintér Attila már a közelgő Magyar Kupa-döntőre is gondolva tartalékos csapatot küldött fel a pályára Kispesten. A Budapest Honvéd ugyanakkor még nem tett le a dobogóról, mindenki, aki hadra fogható ott volt Marco Rossi keretében.

Lüktető első félidőt láthattunk, a gólhoz pedig a Győr járt közelebb, Nicorec azonban tiszta helyzetben mellé lőtt. A fordulás után szinte azonnal emberhátrányba került az ETO, Tarmo Kink egy második sárga lapért cserébe rúgta fel Hidit. A légiós a pályáról lefelé ballagva belerúgott a vizes palackokba is. Abba már bele sem merünk gondolni, mibe rúgott bele akkor, amikor Hidi nem sokkal később egy szépen eltalált lövéssel megszerezte a vezetést a Honvédnak (1-0).

Sőt, nagy lehetőséghez jutott a fővárosi együttes, ugyanis a Győr kilenc emberre fogyatkozott, Kvilitaia taposta meg ellenfelét, azonnal villant a piros lap. A 82. percben érett újabb góllá a hazai létszámfölény, egy szöglet után Lanzafame tessékelte be a labdát közelről a kapuba (2-0).

Mivel a Győr kilenc emberrel már nem tudott érdemben hozzátenni az összecsapáshoz, a Honvéd zsinórban hetedik bajnokiján is pontot szerzett. Sőt, befogta a tabellán a harmadik MTK-t is, a kék-fehérek csak jobb gólkülönbségük miatt maradtak a harmadik helyen. Komoly csata várható még a dobogós helyekért az utolsó két fordulóban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 28. forduló

Bozsik Stadion, 1500 néző, v.: Andó-Szabó

Budapest Honvéd – Győri ETO FC 2-0 (0-0)

Budapest Honvéd: Kemenes – Ikenne-King (Nagy G., 56.), Lovric, Ignjatovic, Baráth – Vécsei (Diarra, 69.), Hidi, Zivanovic – Tchami (Vernes, 60.), Lanzafame, Martínez

Győr: Kamenar – Tokody, Had, Djordjevic, Dinjar – Nicorec (Andric, 55.), Pilibaitis, Kalmár (Kronaveter, 62.) – Dudás (Kvilitaia, 50.), Kink, Farkas II B.

Gólszerző: Hidi (61.), Lanzafame (82.)

Sárga lap: Vécsei (15.), King (41.), illetve Nicorec (8.), Kink (49., 53.), Kronaveter (81.)

Piros lap: Kink (53.), Kvilitaia (70.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik