Élet-Stílus

Öt éve nem használ sampont és élvezi

Az amerikai nő állítja, a haja sokkal tisztább és puhább, mióta kerüli a samponokat.

Öt évvel ezelőtt az amerikai Jacquelyn Byers is azok közé a nők közé tartozott, aki egy napot se bírt ki hajmosás nélkül. Sőt! Mint mondja volt olyan napja, hogy kétszer-háromszor is megmosta a haját, hogy tisztának érezze.


Kép forrása: Jacquelyn Byers

Nos, azóta igencsak nagy utat tett meg, mostanában ugyanis hetente legfeljebb kétszer mos hajat, sampont pedig akkor se használ. Ahogy az a tapasztalatairól vezetett blogjából kiderül, Jacquelyn évekkel ezelőtt azért hagyott fel a samponnal, mert rettegett attól, hogy a benne lévő kémiai- és vegyianyagok tönkreteszik az egészségét.

Eleinte olyan samponokkal próbálta helyettesíteni a jól bevált kozmetikumait, amik állítólag csak és kizárólag természetes anyagokból készültek. Csakhogy, később kiderült, még ezekben a samponokban is akadt olyan összetevő, aminek hosszú távú hatásairól nem lehetett tudni. Jacquelyn inkább nem kockáztatott, végül elhagyta ezeket is.

Visit NBCNews.com for breaking news, world news, and news about the economy

 

Ma már csak tiszta vízzel hajlandó hajat mosni, azt is hetente legfeljebb kétszer. A haja pedig állítása szerint fellélegzett. „Sokkal puhább, nem zsírosodik és a színe is sokkal élettel telibb, mint amikor sampont használtam. Többször kérdezték már tőlem, nem félek-e attól, hogy „büdös” leszek, de mindenkit megnyugtathatok, soha senki nem panaszkodott még” – teszi hozzá.

Önök bevállalnák? Mi a véleményük? Írják meg nekünk kommentben!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik