Foci

A Pápa élt az emberelőnnyel

Lombard Pápa (lombard pápa, )
Lombard Pápa (lombard pápa, )

A Pápa nehezen, de 1-0-ra legyőzte a Honvédot idegenben, az OTP Bank Liga második fordulójában.

A két légiós hozta össze a gólt
Fotó: lombardfcpapa.hu

A fővárosiak az első fordulóban Kecskeméten szenvedtek el 3-1-es vereséget. A Pápa Puskás Akadémia elleni otthoni találkozója 1-1-re végződött a múlt héten.

A mérkőzést egyértelműen jobban kezdték a kispestiek, az első tíz percben a vendég együttes saját térfeléről sem tudta kihozni a labdát. Az első játékrészben a Honvéd akár többgólos előnybe is kerülhetett volna Vécsei és Vernes lövései nyomán. A 37. percben azonban minden megváltozott, hiszen Lovric begyűjtötte a második sárga lapját is, és idő előtt kellett az öltözőbe vonulnia.

A második félidőben ettől függetlenül nem vette át az irányítást Tóth Bálint alakulata, ugyanakkor a vendéglátók sem tudtak olyan nyíltan támadni.

A 88. percig csendesen folydogált a játék, ám ekkor Griffith a kolumbiai Quintero beadása után bólintott a hazai kapuba, ezzel megtörve a gólcsendet és megszerezve csapatának a nagyon értékes három pontot.

Eredmény – OTP Bank Liga, 2. forduló

Budapest Honvéd – Lombard Pápa 0-1 (0-0)

Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Lovric, Alcibiade, Baráth – Zivanovic, Hidi (Prosser, 78.), Diarra – Vernes (59.), Holender (Testardi, 55.), Vécsei. Vezetőedző: Marco Rossi

Pápa: Szűcs – Nagy S. (Eszlátyi, 75.), Struhár, Rodenbücher, Présinger – Supic, Szabó O. (Ivancic, 54.) – Quintero, Tóth B. (Kenesei, 75.), Orosz – Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint

Gólszerző: Griffiths (88.)

Sárga lap: Diarra (28.), Lovric (32., 37.) ill. Griffith (35.), Tóth B. (64.), Struhár (66.)

Piros lap: Lovric (37.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik