Belföld

Tanára szerint gyanús körülmények közt halt meg Budapesten az orosz zongoraművész

Szerinte a férfi kísérője már rég Moszkvában van, ki sem hallgatták.

Rendkívül gyanúsnak találja Elina Valijeva budapesti halálának körülményeit a zongoraművész tanára, Jurij Bogdanov. Mint azt megírtuk, december 22-én egy újlípótvárosi hostelben holtan találták a fiatal, tehetséges zenészt.

A Ria Novosztyi a Ren TV-re hivatkozva azt írja, hogy a zeneakadémia professzora szerint az ügyben nagyon sok a kérdőjel.

Engem hívogatnak magyarországi tévések, hogy mondjam el, mi történt Elinával. Azt válaszoltam nekik, hogy ezt én szeretném önöktől megtudni, önök vannak Budapesten!

– mondta a professzor. A „magyar tévések” elmondták, hogy egy orosz fiatalember kómában fekszik a kórházban, de Bogdanov felvilágosította őket, hogy az a fiatalember már rég Moszkvában van, él, egészséges.

Hogyhogy elengedték? Hogy lehet, hogy valaki, aki egy meghalt lánnyal egy helyen tartózkodott, már Moszkvában lehet? Hogyhogy senki sem tartóztatta fel? Senki sem faggatta ki?

– tette fel a kérdéseket a professzor a vele készített interjúban.

A zeneakadémia professzora a Ria Novosztyinak elmondta: tanítványa komoly karrier előtt állt, az utóbbi három évben három nemzetközi díjat nyert el. Valijeva 2020 márciusában japán turnéra indult volna.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik