Nagyvilág

Kiraboltak egy tűzoltóságot Ausztráliában, miközben a tűzoltók az ország legsúlyosabb tűzvészével küzdenek.

Mindig van lejjebb.

Az ország történetének egyik legsúlyosabb tűzvészével küzdenek Ausztráliában a tűzoltók. A szokatlanul meleg, 41 Celsius-fokos hőmérsékletben közel száz helyen égnek bozót- és erdőtüzek az ország dél-keleti részén, amelyek egész településeket égettek porrá, és több ember halálát okozták.

Hogy a helyzet mennyire kétségbeejtő, jól jellemzi az alábbi kép, ahol egy tűzoltó és egy koala nézi, ahogy lángol a lakóhelyük.

Ilyen körülmények között különösen alantas bűncselekményt követtek el valakik Brisbane városában, ahol éjszaka betörtek a Windsor tűzoltóállomásra, és meglopták azokat az embereket, akik életüket kockáztatva próbálják megakadályozni a nagyobb katasztrófát.

A helyi sajtóban megjelent beszámolók szerint a betörők helyi idő szerint vasárnap hajnalban jutottak be az épületbe, ahonnan a tűzoltók mobiltelefonjaival, pénztárcákkal és kocsikulcsokkal távoztak. A tolvajok feltehetően egy erkélyen keresztülmászva jutottak be az épületbe, és a hatóságok még keresik őket – írta a 7News ausztrál híroldal.

Lángokban áll Ausztrália, a miniszterelnök elment nyaralni Hawaii-ra
Nyilvánosan kért bocsánatot Scott Morrison.

A kiemelt képen egy tűzoltó küzd a lángokkal Sydney-től északra, 2019 december 10-én. Fotó: AFP Saeed KHAN 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik