Foci

Futballháborúra készül a Fradi és az Újpest

újpest-ferencváros (újpest fc, ferencvárosi tc, )
újpest-ferencváros (újpest fc, ferencvárosi tc, )

A magyar labdarúgás legnagyobb presztízsű összecsapására, a Ferencváros-Újpest mérkőzésre kerül sor vasárnap az OTP Bank Ligában.

Az ősi rivális csapatok 212. találkozójának egyik különlegessége, hogy szinte bizonyosan utoljára játszanak egymással az Albert Stadionban. A korábbi tervek szerint a vasárnapi lett volna az utolsó bajnoki mérkőzés a zöld-fehérek 1974-ben átadott otthonában, mielőtt lebontják, ugyanakkor a munkálatok megkezdésének időpontja egyelőre csúszik.

A rangadók összesített mérlege ferencvárosi fölényt mutat: eddig 94 zöld-fehér győzelem mellett 60 újpesti siker és 57 döntetlen született. A két csapat legutóbbi párharcát az Újpest nyerte: az augusztus 19-i összecsapás izgalmasan alakult, ugyanis Kabát korai góljára Orosz a 90. percben válaszolt, ám a 94. percben Tshibuabua egy szöglet után eldöntötte a mérkőzést.

A bajnoki “odavágót” az Újpest nyerte – Fotó: MTI

A derbi esélyese ezúttal egyértelműen a Ricardo Moniz irányította Ferencváros, amely rendkívül magabiztos, 3-0-s pápai sikerrel kezdte a tavaszt, míg az Újpest hazai környezetben 6-0-ra kikapott a Pakstól. A súlyos kudarc következtében a Megyeri úton közös megegyezéssel szerződést bontottak Jos Daerden vezetőedzővel, akinek a helyét ideiglenesen a másodedző, Marc Leliévre vette át.

A találkozóra már minden jegy elkelt, így a helyszínen várhatóan több mint 15 ezer szurkoló buzdítja majd a csapatokat.

“Egyetlen dolgot szeretnék üzenni a szurkolóknak: az, hogy kiváló érzés úgy készülni a találkozóra, hogy tudjuk, elképesztő buzdításban lesz részünk. A Ferencváros drukkerei egészen különlegesek, abban bízom, hogy a játékosok a pályán hálálják meg a buzdítást. A futballistáinknak a múltért, és azokért az emberekért kell küzdeniük, akik itt, együtt írták a Ferencváros történelmét és tették naggyá a stadiont, ezért is lesz különleges a vasárnapi meccs” – nyilatkozta a fradi.hu-nak Ricardo Moniz vezetőedző.

Ráhangolódásképp mindkét szurkolótábor készített videót a vasárnapi derbire.

Lássuk a ferencvárosiakét…

“Az atmoszféra egészen különleges ezeken a meccseken, ugyanakkor edzőként nem felejthetem el, hogy ez is egy olyan futballmérkőzés, amelyen ugyanúgy három pontot lehet szerezni, mint a többi csapat ellen. Figyelnem kell arra, hogy ne ragadjanak el az érzelmek. Ez egyébként nem könnyű feladat, hiszen tudom, hogy milyen sokat jelent szurkolóinknak a győzelem, és fantasztikus volt a hangulat mindkét derbin, amelyeken a kispadon ültem, Csak érzelmekkel viszont nem lehet mérkőzést nyerni. A szív nagyon fontos a győzelemhez, de önmagában nem elég. A fejünkre és a szívünkre is szükségünk lesz ahhoz, hogy jó eredményt érhessünk el” – ezek már Marc Leliévre szavai, aki megbízott edzőként ül az Újpest kispadján.

… ez pedig az újpestieké.

A derbi 16:30 órakor kezdődik az Albert Stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik