Belföld

Saját intézményét jelentette fel az EMMI

Egyre nagyobb bajban van a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) központi vezetése és Hajdú-Bihar megyei kirendeltsége. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) ugyanis lényegében saját intézményeit jelentette fel, mivel a gyanújuk szerint ezekben régóta tudtak a hajdúsági kirendeltség szociális intézményeinek visszaélésgyanús ügyeiről – írja a Magyar Hang. Jelenleg korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztása és vesztegetés elfogadása miatt nyomoznak.

A Magyar Hang számolt be arról nemrég, hogy sérült gyerekeket ellátó Debreceni Szociális Szolgáltató Központ (DSZSZK) vezetője készpénzt kért egy beszállítótól azért, hogy továbbra is tőle vásárolják a pelenkát. Egy másik ügyben pedig eltűnt az idős emberek letétbe helyezett pénze. A 13 millió forintot költségvetési csalás gyanúját felvetően pótolták a DSZSZK büdzséjéből.

A lap azt írja, a feljelentés miatt az SZGYF főigazgatója, Benedek István Zsolt és Verdó György „debreceni helytartó” is nyugtalankodhat. Két héttel ezelőtt mindkettejüket szembesítettük az intézményüket érintő eljárásokkal kapcsolatban, de egyelőre mindketten hallgatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik