Foci

Bezárták a Fradi-drukkerek miatt a Puskást, de mégse

Ferencváros, Videoton (ferencváros, videoton, )
Ferencváros, Videoton (ferencváros, videoton, )

Felfüggesztették a Ferencváros újbóli zárt kapus büntetését.


Fotó: MTI

Megint ülésezett az MLSZ Fegyelmi Bizottsága, és megint furcsa döntéseket hozott.

A Puskás Ferenc Stadionban rendezett Ferencváros-Videoton (0-1) meccsen tapasztalt rendezői hiányosságok, a hazai drukkerek megbotránkoztató, rasszista cselekedetei miatt – mint visszaesőt – 1 500 000 forint megfizetésére kötelezte a Fradit, ráadásul egy bajnokit zárt kapuk mögött kell rendeznie.

Ezt a rendelkezést május 31-ig felfüggesztette a testület, milyen furcsa, addigra vége a bajnokságnak…

Ráadásul egy alkalommal már kapott zárt kapus büntetést a Fradi, amit június 30-ig függesztettek fel, igaz, később eltörölték ezt a büntetést.

Kapott büntit a Vidi is, mert a drukkerek azt kiabálták, hogy “Ki nem ugrál, szar fradista!” Ez – mint visszaeső – 100 ezer forintot jelent a klubkasszának. A Haladás is ennyit fizet, amiért Kaposváron huncutkodott – a többi közt a Zalaegerszeget szidva.

Korábban már írtunk a büntetések következetlenségéről, most is ezek az észrevételeink lennének.

Indoklás a Vidi-Fradihoz:

A már korábban is büntetéssel sújtott rasszista, gyűlöletkeltő és megbotránkoztató rigmusok ismét, többször és kórusban is felharsantak a Ferencváros vasárnapi, Videoton FC elleni mérkőzésén.

Ezért a rendező klub, a Ferencváros 1,5 millió forintos büntetést és egy mérkőzésre szóló zárt kapus büntetést kapott. Ez utóbbi szankciót a FEB május 31-ig felfüggesztette. A Videoton FC ugyanakkor 100 ezer forint büntetést kapott, mert szurkolói egy csoportja visszatérően, megbotránkoztató rigmusokat skandált. (Ki nem ugrál sz.. fradista!)

A mérkőzés szomorú krónikájához tartozik, hogy a lefújása után a stadion területén megtámadták az egyik ferencvárosi szurkolót, a Raoul Wallenberg Egyesület elnökét.

A garázda cselekmény miatt rendőrségi nyomozás indult. Az esettel kapcsolatban a szövetség hivatalos tájékoztatást kért az FTC-től.

Az MLSZ mélységesen elítél minden erőszakos cselekedetet, így ezt a támadást is, és együttérzéséről biztosítja a súlyos sérülést szenvedett áldozatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik