Élet-Stílus

Saját élete helyett gyermekéét választotta a hős anya

Amikor komplikáció lépett fel szülés közben, a leendő anya azt kérte orvosaitól, ne őt mentsék.

Noha újszülöttjét már nem volt ereje kézbe venni, a 34 éves édesanya, Karisa Bugal még megérte azt, hogy az orvosok világra segítették a kisfiát. „Amikor megmutattuk neki a gyermeket, csak annyit kérdezett, elég nagy-e, hogy életben maradjon” – emlékezett vissza az amerikai KUSA csatornának a szülésnél segédkező egyik ápoló.


Kép forrása: Daily Mail 

Mi az a magzatvíz embólia?

Viszonylag ritka komplikáció, ami százezer terhességből legfeljebb tizenkettőnél jelentkezik.

Legtöbbször vajúdás, illetve szülés közben alakul ki, a burokrepedést követően: kisebb-nagyobb mennyiségű magzatvíz kerül az anyai vérkeringésbe, ami először allergiás reakciót, majd a tüdőbe jutva embóliát okoz.

A magzatvíz embólia az esetek 85 százalékában halálos kimenetelű, okát egyelőre még csak kutatják az orvosok.

 

Az ápoló elárulta azt is, a császármetszést követően az orvosok már nem tehettek semmit az asszony életéért, és mindenki megsiratta őt, amikor végül leállt a szíve. „Igazi hős volt: a saját élete helyett gondolkodás nélkül a gyermekéét választotta.” Karisa a várandósság 34. hetében egy meglehetősen ritka komplikáció miatt kényszerült lehetetlen választás elé: „Mikor kiderült, hogy a kisfiúnk szívverése az úgynevezett magzatvíz embólia miatt akadozik, az orvosok elmondták, két lehetőségünk van: vagy várunk, vagy császármetszéssel azonnal világra segítik a kisfiunkat.”

 

Férje elmondása szerint Karisa a császármetszés mellett döntött azután is, hogy elmondták neki, a beavatkozást valószínűleg nem éli túl. „Mindennél jobban vágyott erre a gyermekre, akiért végül az életét is képes volt feláldozni” – tette hozzá a férj, aki a tragédia óta egyedül neveli kétéves kislányukat és újszülött kisfiukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik