Belföld

Lendvai: törjön le a kezem, ha így megszavazom

Jelenlegi formájában az MSZP számára elfogadhatatlan a Fidesz nemzeti garanciatörvény-javaslata, de főként a családtámogatásra vonatkozó része ellentétes az MSZP felfogásával – mondta el Lendvai Ildikó, a szocialisták frakcióvezetője.

Törjön le a kezem, ha így megszavazom – nyomatékosította a fideszes kezdeményezés családtámogatásra vonatkozó pontjával kapcsolatos egyet nem értését Lendvai. Szerinte a javaslatnak ez a része a korábbi „igazságtalan” családtámogatási rendszer összefoglalása, és csak az adókedvezmény mértékének évről évre történő emelésére vállalna kötelezettséget. „Egy nemzeti garanciatörvény formájában nem lehet fölülírni a 2002-es választások eredményét, és nem lehet visszaállítani azt a fajta politikát és filozófiát, ami ott már csődöt mondott” – tette hozzá.


Lendvai kijelentette: az MSZP el tud fogadni olyan megegyezést, amely a családtámogatás pluszforrásait vagy a mindenkihez eljutó családi pótlékra vagy a rászorultakhoz jutó támogatási formákra szánja. Soha nem szavazunk meg ugyanakkor olyan változást, ami igazságtalanul rendezi vissza a családtámogatások forrásait – tette hozzá. Elmondta még, hogy támogatják a miniszterelnök törekvését, hogy parlamenti vitára konszenzusra esélyes szöveg kerüljön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik