Belföld

Deutsch beadványát tanulmányozza a Legfőbb Ügyészség

Deutsch Tamás fideszes képviselő beadványát csütörtökön tanulmányozza a Legfőbb Ügyészség(LÜ); egyelőre nem tudni, hogy hol iktatják az ügyet, az LÜ a vizsgálat alatt nem nyilatkozik a bejelentés tartalmáról - közölte az MTI-vel a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

A szerdán megérkezett beadványt a Legfőbb Ügyészségen vizsgálják, általános szabály szerint ezalatt a bejelentés tartalmát nem szokás nyilvánosságra hozni – mondta Borbély Zoltán.

A csütörtöki lapértesülést, amely szerint csütörtökön Polt Péter legfőbb ügyész is tanulmányozza az iratokat, a szóvivő nem kívánta kommentálni, mint mondta: “a beadványt az ügyészség megvizsgálja, mihelyt annak eredménye van, tájékoztatják a nyilvánosságot”.

A szóvivő az ellenzéki politikus miniszterelnökkel kapcsolatos beadványának további sorsáról csak annyit mondott: a szervezet hatáskörrel rendelkező osztálya vizsgálja jelenleg az ügyet, erre törvényes határidejük van, “ami nem napokban határozható meg”.

Borbély Zoltán találgatásnak minősítette azt a Magyar Hírlapban közölt értesülést is, amely szerint Deutsch Tamás bejelentését a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál iktatják. Elmondta, mivel a LÜ-re került a beadvány, ezért ott is vizsgálják ki, hozzátette azonban, hogy “az általános szabály szerint”, amennyiben “áttételre van szükség, akkor megfelelő hatáskörrel rendelkező szervhez kell áttenni” az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik