Belföld

Visszavonul Vitalij Klicsko

Az ukrán nehézsúlyú világbajnok megelégelte, hogy állandóan sérülésekkel bajlódik, és egy szerdai közleményben bejelentette: szögre akasztja a bokszkesztyűt – jelenti a Sport1.

A Boksz Világtanács (WBC) 34 éves ukrán nehézsúlyú világbajnokának kedden a kaliforniai Inglewoodban megműtötték a térdét. A beavatkozás során kiderült, hogy az idősebbik Klicsko testvér sérülése komolyabb, mint azt korábban gondolták: el van szakadva a keresztszalagja.

Az elmúlt időszakban többet kellett küzdenem az egészségügyi problémáimmal, mint a szorítóban ellenfeleimmel. Nehezemre esett ezt a döntést meghozni, de a csúcson szeretném abbahagyni – mondta a profi pályafutását 35 győzelemmel és 2 vereséggel befejező ökölvívó, aki a hétvégén edzés közben sérült meg újra. Emiatt harmadik alkalommal is el kellett halasztani az ezúttal most szombatra kiírt címmérkőzését az amerikai Hasim Rahman ellen – írja az MTI. Szakértők szerint legalább hat hónapra lett volna szüksége Klicskónak, hogy rendbe jöjjön.

A WBC vezetői egy nappal ezelőtt úgy határoztak, hogy ha Klicsko – aki tavaly áprilisban a dél-afrikai Corrie Sanders legyőzésével szerezte meg az övet, és decemberben meg is védte az angol Danny Williamsszel szemben – nem épül fel 90 napon belül, akkor az első számú kihívóként számon tartott Rahmant illeti a vb-cím.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik