Tudomány

Videó: mentosszal és kólával fognak halat

November elején töltötték fel a YouTube-ra azt a videót, amelyen egy férfi mentos és kóla segítségével fog harcsát – írja a Futurism. A találgatások szerint a felvételen látható lyuk egy tóval lehet összeköttetésben, az üregbe pedig azért úsztak be a harcsák, hogy lerakják ikráikat.

A Futurism szerint a videó részben hamis lehet.

A felvételt a Technique Tools nevű csatorna töltötte fel, a videó megjelenéséig viszonylag kevés megtekintésük volt. A csatornán több olyan videó is található, melyben különböző anyagokat, például tojást raknak állatokra. Sok olyan felvétel is akad, ahol a leírásban kijelentik, hogy a jelenet megrendezett.

A harcsák, különösen a felvételen látható pettyes harcsák érzékelése igen kifinomult. Elképzelhető, hogy a kóla és a mentosz olyan reakciót vált ki a halakból, melynek hatására a felszínre jönnek. Az sem kizárható, hogy a szén-dioxid szintjének növekedése miatt kezdenek el menekülni.

A videó valószínűleg horgászati szempontból nem túl hasznos, az állatok viselkedésének megértésében viszont segíthet. Fontos azonban kiemelni, hogy a felvételen látható gyakorlat kifejezetten kegyetlen.

Kiemelt fotó: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik