Sport lineup

Meg lehet fordítani így is meccset, csak ez az elmúlt 40 évben senkinek sem sikerült

Nem sokan fogadhattak arra a félidőben, hogy a Minnesota megfordítja és meg is nyeri a Denver elleni mérkőzését az NFL-ben. A Vikings 20-0-s hátrányban volt két negyed után, márpedig az elmúlt öt évben, 99 mérkőzésen keresztül nem volt csapat, amely ekkora hátrányból vissza tudott volna jönni – az alapszakaszt és a rájátszást is beleértve. És ugyan a harmadik játékrész elején összejöttek az első pontok, egy mezőnygól volt a Broncos válasza, amely az utolsó 15 percet 23-7-es előnyből kezdte.

Mégis a Minnesota Vikings győzött.

A negyedik negyedben viszonylag korán TD-t szerzett a házigazda, Dalvin Cook futott be a gólterületre, és még az is belefért a Minnesotának, hogy a jutalomrúgás helyetti kétpontos akciót elrontották. Merthogy Kirk Cousins passza után Stefon Diggs szerzett 54 yardos touchdwont. Teljesen leblokkolt a Broncos, még egy könnyűnek tűnő mezőnygól-kísérlet is kimaradt, Kyle Rudolph elkapásával pedig már a Minnesota vezetett.

És még volt annyi idő, hogy fordítson a Broncos, az utolsó másodpercekre el is jutott a gólterülettől mindössze pár yardnyira a vendégcsapat, ám Brandon Allen egyik passzát sem tudták behúzni az elkapók, 27-23-ra nyert így a Vikings.

A minnesotai csapat az ESPN statisztikái szerint az első az elmúlt 40 évben, amely úgy győzött félidei legalább húszpontos hátrányból, hogy a második játékrész mindkét negyedében szerzett touchdownt.

A címvédő New England Patriots 17-10-re nyert a Philadelphia Eagles otthonában. A vendégek 10-0-s hátrányból fordítva győztek, a találkozót az elkapó Julian Edelman döntötte el, aki egy trükkös játék után adott touchdown-passzt – érdekesség, de ez az első olyan alkalom, hogy valaki több TD-passzal zárt a Patriotsban Tom Bradynél, ha a legendás irányító végigjátszotta a mérkőzést. A New England ezzel 9/1-re javította győzelmi mérlegét.

A bostoniakkal azonos mérleggel áll a San Francisco 49ers, amely 0-16-ról fordítva diadalmaskodott otthon az Arizona Cardinals ellen, köszönhetően az irányító Jimmy Garoppolo négy touchdown-passzának.

Eredmények – NFL, 11. játékhét

Philadelphia Eagles-New England Patriots 10-17
San Francisco 49ers-Arizona Cardinals 36-26
Minnesota Vikings-Denver Broncos 27-23
Oakland Raiders-Cincinnati Bengals 17-10
Los Angeles Rams-Chicago Bears17-7
Baltimore Ravens-Houston Texans 41-7
Carolina Panthers-Atlanta Falcons 3-29
Detroit Lions-Dallas Cowboys 27-35
Indianapolis Colts-Jacksonville Jaguars 33-13
Miami Dolphins-Buffalo Bills 20-37
Tampa Bay Buccaneers-New Orleans Saints 17-34
Washington Redskins-New York Jets 17-34

Kiemelt kép: Stephen Maturen/Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik