Belföld

Hadházy: Az ellenzék hagyja ott Polt újabb 9 évének megszavazását

Hadházy Ákos azt javasolja az ellenzéki politikusoknak, hogy a hétfői parlamenti ülésen ne szavazzanak, hagyják ott az üléstermet, amikor Polt Péter legfőbb ügyész újabb kilenc éves megbízatásáról és Handó Tünde alkotmánybírói kinevezéséről kell dönteni.

A kormányoldal indítványára az országgyűlés hétfőn ismét meghosszabbíthatja Polt Péter megbízatását, és az Országos Bírósági Hivatal korábbi elnökét is 12 évre beválasztja az Alkotmánybíróság tagjai közé.

Hadházy Ákos szerint a hosszú hivatali periódusokra szóló kinevezések annak a rendszernek sajátja, amely megpróbálja bebetonozni magát.

Az ellenzéki politikus szerint Polt Péter az újabb mandátumával összesen 24 évet tölt majd az ügyészség élén. „Magyarországon még nagyon sokáig az lesz a bűncselekmény, amit ő annak tart, még nagyon sokáig csak abban az ügyben kell nyomozni, amire ő rábólint. És ő arra bólint rá, amire a felcsúti stadion díszpáholyban a miniszterelnök is rábólint.” – írta Hadházy hozzátéve, hogy az ellenzék nem tudják megakadályozni, sőt hozzászólni sem tud az újabb kilenc évig tartó megbízatáshoz, de nem is kellene az ellenzéknek asszisztálnia a megválasztásához.

Egyetlen dolognak van értelme jelenleg, otthagyni az egészet. Azt tudom csak javasolni az ellenzéki kollégáknak, hogy ne állják végig Polt (és Handó) eskütételét! Sőt, már a szavazást is nyugodtan hagyják ki!

írja a Facebookon. A képviselő egyébként azt is közölte, hogy a hétfői szavazásra nem készült performansszal, mert nem látja értelmét.

Kiemelt kép: Mónus Márton/MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik