Nagyvilág

Öngyilkos gondolatok miatt kért segítséget az iskolai tanácsadótól egy diák, a nő támogatás helyett lefeküdt vele

Nagyon bánja, amit tett és sajnálja, hogy megtört iránta a bizalom.

A 38 éves iskolai tanácsadással foglalkozó pedagógus, Rebecca Sparrow azért került börtönbe, mert szexuális viszonyt létesített az egyik diákjával. A diák 17 éves volt, vagyis fiatalkorú. A nő akkor is bajba került volna, ha a diák 18 év fölötti, mivel a tanár-diák viszony bármilyen formája tiltott és büntetendő.

Vállalom a felelősséget a tetteimért, bárcsak vissza tudnám csinálni.

– mondta a nő, akinek egyébként két gyermeke is van.

Sparrow idén januárban került börtönbe, összesen két év letöltendőt kapott. Az édesanya azért tett közzé megbánó nyilatkozatott, mert abban bízik, hogy ennek hatására a büntetését lerövidítik és már akár idén szabadulhatna.

A diák vallomása szerint 2016-ban, vagyis három éve ismerték meg egymást. A fiú akkor azért járt a tanácsadóhoz, mert otthon a válófélben lévő szüleivel problémák adódtak, emiatt többször is eszébe jutott az öngyilkosság gondolata. A diák megbízott a nőben, aki szexuális viszonyt alakított ki vele.

Sajnálom, hogy elárultam és hogy cserben hagytam őt.

– mondja Sparrow, akinek az ügyvédje szerint a nő mindent megtesz azért, hogy minél hamarabb kikerüljön a börtönből, foglalkozásokra jár, képzi magát és nem lehet panasz a magaviseletére sem.

Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik