Élet-Stílus

Íme, a világ legundorítóbb levele

Gyere el Gábor temetésére, amúgy meg nézd meg ezt a honlapot! Nem kapok jutalékot! Találkozunk szerdán! A levél, ami még a spamek erős mezőnyéből is messze kiemelkedik.

A spam eleve gusztustalan műfajában is új dimenziót nyitott egy tegnap érkezett levél. Tudják, van az a kéretlen reklám, ami úgy tesz, mintha eltévedt magánlevél lenne, azaz személyes üzenetbe és kedves érdeklődésbe csomagolja A Honlapot, Amit Mindenképpen Meg Kell Néznünk. Ez a mostani pedig egy csapásra ki is maxolja a témát: egy temetési meghívó, némi lamentálás életről és halálról, majd a lényeg: a link. Külön cuki, hogy a végén még szabadkozik is egy kicsit: ez nem biznisz, hanem komoly dolog, nem kellene rosszra gondolni, mint tette azt Réka. Nem is ragozzuk, álljon itt változtatás nélkül, helyesírási hibákkal, rettenetes modorosságokkal, mindennel. (A linket persze kihagyjuk.)

Szia!
Nem tudom szólt-e már neked valaki, hogy Gábor temetése jövő szerdán lesz a Farkasrétiben.
Ha nem akkor remélem nem zavartalak ezzel, én biztosan ott leszek.
Remélem nem haragszol, de ha már ilyen értelmetlenül és ilyen fiatalon kellett elmennie, legalább mások figyelmét hívjuk fel rá, hogy az elalvásos balesetek milyen súlyos következményekkel járhatnak.
[link]
Remélem Te nem tartod morbid reklámnak, vagy nem hiszed, mint Réka, hogy jutalékot kapok a cégtől, de ha egyszer már van megoldás a vezetés közbeni elalvás ellen, miért nem használjuk?
Látod milyen rövid az élet, miért nem tudunk vigyázni magunkra jobban?
Remélem szerdán találkozunk.
Gabi

A levél ugyan citromailes magáncímről jött, a feladó azonban a cím alapján Evelin és nem Gabi. Ettől függetlenül mi nem gondoljuk (mint Réka), hogy Evelin/Gabi jutalékot kap, de az sem valószínű, hogy találkozunk szerdán.

A személyes hangvitelű spam művészetének egyéb alműfajai: a rövid üzenet („Szia! Itt a link, amit múltkor elfelejtettem küldeni!”), a továbbított hasznos infó („FW: én ezt használom az ágyban!”), illetve a hatásvadász mézesmadzag („Önt lehallgatják! …vagy inkább ön hallgatna le másokat?”). Egy kollégánk arról is beszámolt, hogy még telefonon is megtalálta egy brókercég nevében egy két lábon járó spamrobot: „Halló! Kati…? Bocsánat, téves. Mindegy, ha már így beszélünk, elmondanám, hogy van most egy kitűnő lehetőség…” És már dőlt is a bullshit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik