Belföld

Életveszélyes, többszörös koponyacsonttörést szenvedett a bringás, akit edzés közben sodort el egy debreceni sportoló

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki görkorcsolyás edzése során figyelmetlensége miatt összeütközött egy kerékpárossal.

A sportoló görkorcsolyás edzést végzett Debrecen területén tavaly májusban. A Nagyerdőről a belváros felé indult vissza és 20 óra előtt nem sokkal egy belváros közeli gyalogos- és kerékpárúton szabálytalanul, a kerékpárút részen haladt.

A görkoris észlelte, hogy a kerékpárúton szintén szabálytalanul halad előtte egy telefonáló gyalogos, ezért őt balról kikerülte, miközben hátrafordult és felszólította a gyalogost, hogy menjen át a gyalogosnak kijelölt részre. Ez idő alatt folyamatosan haladt a görkorival a kerékpárosok részére kijelölt helyen, annak is a bal oldali sávjában.

Ezzel egy időben a kerékpárúton vele szembe haladt szabályosan egy bringás, kb. 15-20 km/h sebességgel. A görkoris sebessége 12-15 km/h volt. Miközben a sportoló hátrafordított fejjel a gyalogoshoz beszélt, bal vállával nekiütközött az odaérkező bringás bal vállának. Ennek következtében a sportoló megpördült, míg a bringás elesett és a fejét, illetve jobb oldalát is nagy erővel megütötte.

A görkoris nagyfokú figyelmetlenségének következtében a bringás  életveszélyes, többszörös koponyatörést, agyzúzódást és tüdőzúzódást szenvedett. Sérülései részben maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyultak.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a sportoló ellen a Debreceni Törvényszéken. Felfüggesztett börtönt kértek a helyi sportolóra.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik