Foci

Moniz: támadásra fel!

A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője olyan csapatot szeretne létrehozni, amely 90 percen keresztül nyomást gyakorol ellenfelére.

A fradi.hu szerdán interjút közölt a gárda új vezetőedzőjével, a holland Ricardo Monizzal. A szakember egyből belevetette magát a munkába, ugyanis már érkezése napján edzést vezényelt, majd igyekezett mindenkivel beszélgetni.

„Mindenekelőtt nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan nagy tradíciókkal rendelkező klubnál dolgozhatok, mint a Ferencváros. Az első nap egy új klubnál mindig nagyon intenzív, és nem csak a játékosoknak, hanem az edzőnek is nehéz. Új keretet, egy új stábot és új körülményeket kell megismernem” – így a holland, aki az első tréningen azt szűrte le, hogy jó a csapategység.

A Ferencváros keretét firtató kérdésre kissé kitérő választ adott, melyben úgy fogalmazott, a lényeg, hogy a csapatok közti különbséget az jelenti, ki tudja jobban kihasználni a játékosokban rejlő lehetőséget. A gárda meccseit már felvételről látta, és szerinte a Fradi sok helyzetet dolgozott ki, csak többet kellene kihasználnia.

„Szeretnék egy olyan csapatot létrehozni, amely végigtámadja a 90 percet, és nyomás alatt tartja az ellenfelét” – tette hozzá.

Az utánpótlásbázisok kiépítésében is jártas Moniz elárulta, a zöld-fehéreknél is szeretne lejárni a fiatalabbak edzéseire, mivel szerinte ez kellő motivációt ad a jövő nemzedékének. A Barcelona, az Ajax és a Manchester United példáját említve hozzáfűzte, hogy ő is szeretne rendszeres kapcsolatban állni az utánpótlásedzőkkel.

Az, hogy pár nap közös munka után már a Budapest Honvéd ellen (szombat, 14 óra) kell harcba vinnie a Fradit, nem zavarja, sőt, igazi kihívásként éli meg: „Nagy nap lesz, mert otthon, a saját közönségünk előtt játszhatunk. Hinnünk kell magunkban, a saját képességeinkben. Önbizalommal kell pályára lépnünk, és akkor az történik majd a gyepen, amit mi akarunk. Négy nap valóban nem sok, de azon dolgozunk, hogy sikeresen teljesítsük ezt a feladatot” – mondta Moniz, aki külön kiemelte az FTC „messze földön híres” szurkolótáborát, akiket a csapat 12. tagjaként emlegetett.

„Fontos, hogy egység legyen a csapat, valamint a szurkolók között, mert így tudunk előre lépni, én ebben hiszek.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik