Belföld

Több csontját eltörte, fogva tartotta ismerősét egy Mosonmagyaróvárnál élő férfi

Négy bűncselekmény elkövetésével vádolja a Győri Járási Ügyészség azt a 23 éves férfit, aki fogva tartotta a fiatalabb ismerősét tavaly tavasszal a Mosonmagyaróvárhoz közeli otthonában.

A más bűncselekmény miatt jelenleg is börtönben lévő fiatalember meghívta a két évvel fiatalabb barátját, majd minden előzmény nélkül bántalmazni kezdte: ököllel többször arcon ütötte, majd több alkalommal az arcába térdelt.

Ezt követően elvette a bankkártyáját, a mobiltelefonját és a hétezer forintját, majd bezavarta a fotel mögé. A szerencsétlen vendég öt és fél órát töltött a fotel mögött. Annyira félt, hogy este kilenc körül elhányta magát. Ezután a fiatalember megengedte neki, hogy a fotelba üljön. Itt kellett töltenie az éjszakát is.

Másnap délelőtt az elkövető megkísérelt készpénzt felvenni a bankkártyájához tartozó bankszámláról, de ez nem sikerült neki. Áldozata a délutáni órákban a tetőtéri ablakon keresztül, a tetőről lemászva szökött meg.

Az elkövető semmi ételt nem adott a barátjának, aki mindössze egyetlen pohár vizet kapott és a mosdót is csak egyszer, reggel használhatta. A fogva tartottnak az alsó és a felső állcsontja, valamint a járomcsontja is eltört. Sérüléseit műtétileg gyógykezelték.

A 23 éves fiatalember hét és fél évig terjedő börtönt kaphat.

Fotó: Illusztráció/MTI / Szigetváry Zsolt

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik