Gazdaság

Finanszírozási gondban az ITDH

Míg az ITDH cáfolja, az APEH pedig adótitokra hivatkozva nem nyilatkozik a Napi Gazdaság úgy tudja, hogy a befektetési és kereskedelemfejlesztési társaságra több tíz millió forintos bírságot vetett ki az APEH a közelmúltban egy elmaradt áfabefizetés miatt.

Magukat megnevezni nem kívánó vezetők szerint a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) finanszírozásával súlyos problémák vannak. A szaktárca eddig halogatta az ITDH anyagi feltételeit biztosító szerződés megkötését, így az költségvetési hozzájárulás nélkül működik. Azt pedig egyelőre nem tudni, hogy a társaság mikor jut hozzá az idei 3,8 milliárd forintos költségvetési támogatáshoz.

A Napi Gazdaság arról értesült, hogy a 230 főt foglalkoztató, 27 országban 31 képviseletet, Magyarországon pedig 16 irodát és a budapesti központot működtető kht. a folyamatos működés feltételeinek biztosítására kénytelen volt áthidaló hitelt felvenni.

A társaságnál a múlt hónap végén menesztette a gazdasági tárca Terták Ádámot, a tavaly novemberben kinevezett vezérigazgatót. Ezt követően pár nappal távozott posztjáról Melega Tibor, az ITDH felügyelőbizottságának elnöke is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik