Nagyvilág

Csődöt jelentett a Neckermann Reisent birtokló német cég is

Miután hétfőn bejelentette a Thomas Cook brit utazási iroda, hogy tönkrement, szerdán a német leányvállalata is csődöt jelentett – közölték a német lapok. Ehhez a céghez tartozik az Öger Tours, a Bucher Reisen és a Neckermann Reisen is.

A Turizmus.com később megírta, hogy a lengyel leányvállalat, a Neckermann Polska is lehúzta a rolót, és nem tudja garantálni a jelenleg külföldön levő, 3600 utas hazahozatalát.

A Thomas Cookhoz tartozó Neckermann Magyarország hétfőn azt közölte, hogy folytatják működésüket, stabil pénzügyi helyzetben vannak és a 3,4 milliárd forintos vagyoni biztosíték garantálja, hogy az utasaikat ne érje kár. Kedden az M1 csatorna műsorában Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró mondta azt, hogy szerinte semmi nem indokolja, hogy a Thomas Cook magyar leányvállalata, a Neckermann utazási iroda is csődbe menjen.

Kedden este, vagyis a német csőd előtt, a Turizmus.com azt írta, hogy a magyarországi Neckermann-iroda más tour-operátorok segítségével folytatja működését és az eredeti ütemezés szerint indítja el a még hátralevő üdülőjáratait Görög- és Törökországba

Kiemelt kép: Europress/Silas Stein/DPA/dpa Picture-Alliance

Ajánlott videó

Olvasói sztorik