Foci

Tovább tart a Győr veretlenségi sorozata

Az őszi bajnok Győr megszenvedett az Eger ellen az OTP Bank Liga 15. fordulójában.

Egyértelműen a hazai zöld-fehérek számítottak a mérkőzés esélyeseinek, hiszen a két együttes között 14 hely és 20 pont volt a különbség a forduló előtt.

Ráadásul az éllovas Győr két döntetlen után múlt héten ismét nyerni tudott, ráadásul az MTK otthonában, így benne volt az összecsapásban egy nagyarányú siker is.

Ezt akarta bizonyítnai az ETO az első félórában, hiszen az egrieket szinte a kapujuk elé szögezték a hazaiak, és Kamber fejesével, valamint Koltai távoli bombájával 15 percnyi játék után már 2-0-ra vezettek. Ekor még úgy tűnt, az Eger méretes zakóval utazhat haza, ám ekkor fordult a kocka.

Egy védelmi hiba után Németh Norbert csapott le a labdára a győri tizenhatoson belül, és a gólvonal mögé küldte azt, így még a szünet előtt egyenlítettek a vendégek.

A fordulást követően is sokkal veszélyesebben focizott az Eger, de Németh három gólszerzési lehetősége közül egy sem bent be, majd a 89. percben Hristov rossz megoldást választott 11 méterre a kaputól, így Stevanovic biztosan húzta magához a labdát.

Végül maradt a 2-1-es győri siker, de a második félidőben egyenrangó partnere volt az Eger a zöld-fehér együttesnek. Az ETO legutóbb az 1. fordulóban szenvedett vereséget, akkor a Debercentől, azóta viszont nem találtak legyőzőre.

Eredmény – OTP Bank Liga, 15. forduló
Győri ETO FC – Eger FC 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Kamber (12.), Koltai (15.), illetve Németh N. (32.)

Győr: Stevanovic – Tokody, Takács Á., Lipták, Völgyi – Kamber (Kronaveter, 73.), Pátkai, Trajkovic, (Nicorec, 48.) – Varga R. (Andric, 59.), Strestík, Koltai Vezetőedző: Pintér Attila.

Eger: Brljak – Balog Zs., Mecinovic, Kovács G., Piller – Albert Á., Pavicevic (Dobric, 79.), Kabele (Horváth Z., 74.), Németh N., Farkas Á. – Vujovic Vezetőedző: Simon Antal.

Sárga lap: Trajkovic (45.), Pátkai (67.), Strestik (92.) illetve Kovács G. (64.), Albert (71.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik