Foci

Feszült a helyzet a Vasasnál

Markovits László, a Vasas SC elnöke közleményben tudatta, hogy a klub mielőbbi tulajdonosváltást szeretne a labdarúgócsapatnál.

Az elnök a vasassc.hu-t tájékoztatta a klub csütörtöki elnökségi ülése után. Az angyaföldi anyaegyesület elégedetlen a labdarúgócsapatot működtető Híd Zrt.-vel, így a gyors tulajdonosváltás reményében lemondana elővásárlási jogáról György Tamás javára.

“A Vasas Sport Club elnökeként, mindig mértéktartóan kell nyilatkoznom, és a lehető legkényesebb kérdésekben is diplomatikusan kell véleményt nyilvánítanom. A Vasas Futball Club Kft és Faragó Attila által vezetett Híd Zrt. esetében ezt ma már nagyon nehezemre esik megtennem, hiszen az a magatartás, ámokfutás és tragikomédia, ami folyik a napi működés és a felnőtt csapat eladása kapcsán az elmúlt hónapokban, az mindannyiunk számára érthetetlen, illetve követhetetlen, valamint ez a viselkedés teljes mértékben elítélendő és súlyos károkat okoz az egyesület egészének megítélésével kapcsolatban.


Melyek is ezek: jelenleg a Vasas Futball Club Kft.-vel szemben többek közt számos fegyelmi ügy van folyamatban az MLSZ-nél, valamint a FIFA-nál, nem is beszélve a tetemes tartozásokról és a Kft. elleni felszámolási kezdeményezésekről. Ez idáig a helyzet megoldására irányuló törekvéseink, mint például az adásvételi szerződés betartására való felszólítás, stadion használatnak a letiltása, szép szóval, türelemmel lefolytatott rengeteg egyeztetés, majd végül a vételi jog gyakorlása sem érte el célját.

A szükséges változás érdekében a mai napon a Vasas SC elnöksége megbízott azzal, a klub ügyvezetése minden erejével támogassa György Tamást, hogy a HÍD Zrt.-től megvásárolhassa a Vasas Futball Club Kft. 99%-os tulajdonjogát. Ennek érdekében a Vasas Sport Club szükség esetén lemond elővásárlási jogáról György Tamás javára, és várakozással tekint a szerződés megkötése elé.

Amennyiben a felek között nem jön létre megállapodás, az elnökség úgy döntött, hogy a 101 éves Vasas SC végérvényesen elhatárolódik a Vasas Futball Club Kft. többségi tulajdonosától a HÍD Zrt-től, és vezérigazgatójától Faragó Attilától. Ebben az esetben a már folyó polgári viták mellett a Vasas Sport Club minden lehetséges jogi lépést megtesz” – olvasható a vasassc.hu-n a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik