Foci

Újpesten az átalakításban látják a sikertelenségét

Az Újpest elnöke szerint a gyengébbteljesítmény oka, hogy a klubnál megpróbálják átalakítani a játékrendszert.

A belga tulajdonos, Roderick Duchatelet úgy véli, amikor stábjával októberben átvették a klubot, felmérték a csapatban rejlő lehetőségeket, az egyeztetések után pedig arra a megállapításra jutottak, hogy két út közül választhatnak. Ezek közül az egyik a gyors eredmények elérése volt, mégpedig az akkori kerettel, az akkori rendszerben játszva. A szakmai stáb azonban úgy vélte, ezzel a megoldással hamar jönnének az eredmények, viszont a reális cél az 5-10. hely elérése lett volna.

A másik megoldás, ami mellett döntött a vezetés, az az, hogy átalakítják a meglévő játékrendszert, és így az Újpest idővel bajnoki éremért csatázhat: “Ha be akarunk kerülni a legjobb négy csapat közé, meg kell változtatnunk a játékrendszert. Jóllehet, télen igazoltunk néhány játékost, hogy felgyorsítsuk ezt a folyamatot, ám ez az átalakítás időt vesz igénybe, és sajnos, előfordulhatnak olyan eredmények, mint a tegnapi. Tudtuk, hogy ez az út nem lesz könnyű” – áll Roderick Duchatelet közleményében.

Természetesen a belga tulajdonos közleményében kitért a hétvégi, Debrecentől elszenvedett 5-1-es vereségre is.

“Legyünk őszinték, ha a másik utat választjuk, akkor sem lett volna garantált a győzelem a Debrecen ellen. Valószínűleg szám szerint más lett volna az eredmény, de sajnos, a vereség az vereség. Okkal vezeti a Debrecen a tabellát.”

Emelett egy másik aktuális kérdésre is választ adott Duchatelet, mégpedig arra, hogy Zoran Spisljakban megbízik, és vele képzeli el a jövőt: “A stabilitás hosszú távú gondolkodást jelent, a hosszú távú gondolkodás pedig azt, hogy vannak terveink, amiket meg szeretnénk valósítani. Nem szeretnék egy jó edzőt feláldozni azért, mert néhány játékos nem tud megfelelően a játékra koncentrálni. Ellenkezőleg: októberben abban egyeztünk meg Zorannal, hogy együtt hozzuk vissza az Újpestet a tabella élére.”


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik