Élet-Stílus

180 kilót fogyott egy vadidegen kedvéért

A túlsúlyos férfi fejében többször megfordult az öngyilkosság. Szerencsére sosem tette meg. Inkább várt a csodára.

Ez a bizonyos csoda a Michiganben élő Brian Flemminghez végül 2012-ben érkezett meg. Igaz, nem egészen abban a formában, ahogy számított rá. Aznap este, csakúgy, mint évek óta az összes többi estéjén már az ötödik vodkáját itta, amikor úgy döntött, leül a gép elé játszani. A kedvenc online játékát nyitotta meg, ahol a partnerét a gép véletlenszerűen sorsolta hozzá: aznap éppen a londoni Jackie Easthamet.


Képek forrása: Facebook

Játék közben beszélgetni kezdtek és hamar kiderült, hogy a látszat ellenére sok közös van bennük. Úgy döntöttek, a beszélgetést a játék végén se hagyják abba, és innentől kezdve szinte minden nap váltottak pár sort. „Jackienek szép lassan sikerült megnyitnia. Olyannyira, hogy végül beismertem neki, hogy nemcsak túlsúlyos, de alkoholista vagyok. Ezt a problémámat addig még a szüleim elől is igyekeztem titkolni” – mesélte később Brian a CNN-nek.

Néhány hónappal később Brian azt is elmondta Jackienek, hogy zavarja a túlsúlya, de képtelen változtatni az életmódján. Mire a Briannél 20 évvel idősebb, izomsorvadásban szenvedő nő dörgedelmes hangú levelet küldött neki válaszult. „Igen, csúnyán leteremtettem őt, mert az volt az érzésem, hogy rég feladta. Nem értettem, hogy egy fiatal, életerős férfivel hogy történhet ilyesmi” – nyilatkozta Jackie.

A levél még épp időben érkezett ahhoz, hogy felrázza Briant. A férfi rettegett attól, hogy elveszti barátját, ezért megígérte neki, hogy felhagy az ivással és megpróbál egészségesebben élni. Egy hónap józanság után már látszódott az eredmény, Brian minden különösebb erőfeszítés nélkül leadott tíz kilót. A sikeren felbuzdulva mozogni kezdett: „Az elején csak sétálni tudtam, Jackie ösztönzött nagyobb távolságokra, úgy, hogy közben végig beszéltünk telefonon.”


Jackie és Brian egy évvel online találkozásuk után találkoztak először

Azóta két év telt el, Brian pedig közel 180 kilótól szabadult meg. A fogyásnak köszönhetően visszanyerte önbizalmát, sőt, még állása is lett, de mint mondja, a látványos eredmény sem kényelmesíti el. „Semmi pénzért nem térnék vissza a régi életemhez, ahonnan Jackie mentett ki. Ma már egy másik ember vagyok, és ezt egyedül neki köszönhetem” – árulta el a férfi, majd hozzátette, jelenleg épp egy maratonra készül, ami után Londonba utazik, hogy meglátogassa Jackiet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik