Grillezett lazac
Hozzávalók:
- 40-50 dkg alaszkai lazac
Lazac Pác
- 0,5 dl olíva olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 20 gramm barna cukor
- 2 dl víz
- 2 dl Jack Daniel’s whiskey
- 2 dl szőlőlé
- 1,5 dl teriyaki szósz
- 1 dl szója szósz
- pár csepp chili szósz
Jack Daniel’s vinaigrette mártás a salátához
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 2 lime reszelt héja és leve
- 1/2 evőkanál almaecet
- 1 teáskanál méz
- 2 dl olíva olaj
- 1 teáskanál Jack Daniel’s whiskey
- csipet só
- csipet őrölt bors
A páchoz olívaolajon lepirítjuk a hagymát, fokhagymát és hozzáadunk minden alapanyagot. Felforraljuk, majd lassú gyöngyöző forrásban tartjuk 40 percig, hogy a felére sűrűsödjön be, majd félretesszük. A Lazacot egészben, bőrrel lefelé kezdjük el sütni. Citromborssal ízesíthetjük, majd 5 perc sülés után, ecsettel, egyenletesen kenjük be a halat a páccal. 2-3 percenként kenjük be újra, kb 10-12 perc alatt készre is sül. Friss salátával tálaljuk, amit Jack Daniel’s vinaigrette mártással bolondítunk meg.
Lynchburg Lemonade
- 40ml Jack Daniel’s Old No7
- 20ml Triple Sec
- 20ml Friss citromlé
- Sprite a felöntéshez
Díszítéshez citromhéj, menta