Belföld

Az al-Kaida tömegpusztító fegyvereket vethet be

Az al-Kaida a béke és stabilitás fő ellensége a Közel-Keleten, tömegpusztító fegyverek beszerzésére és bevetésére törekszik a térségben - jelentette ki az Irakban szolgáló amerikai csapatok legmagasabb rangú parancsnoka.

John Abizaid tábornok, az Irakot is magában foglaló térségért felelős amerikai középső parancsnokság (CENTCOM) vezetője az amerikai törvényhozás két háza, a képviselőház és a szenátus katonai bizottságai előtt, Washingtonban tartott meghallgatásán tette a fenti kijelentést. A tábornok hozzáfűzte: a 2001. szeptember 11-i merényletekért felelős terrorhálózat továbbra is az egyik legnagyobb veszélyt jelenti az ország biztonságára nézve.

Abizaidot George Casey tábornokkal, az Irakba vezényelt amerikai csapatok parancsnokával együtt hallgatták meg a törvényhozók, akik előtt várhatóan Donald Rumsfeld védelmi miniszter és Richard Myers tábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának leköszönő elnöke is megjelenik majd.

A katonai vezetőket George Bush amerikai elnök küldte a kongresszusba, hogy győzzék meg a törvényhozókat – és rajtuk keresztül a kétkedő választópolgárokat is – arról, hogy az Egyesült Államok haladást ér el a (terrorizmus elleni) háborúban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik