Belföld

Orbánnal és Gyurcsánnyal is tárgyalt az orosz miniszterelnök

Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjével, Orbán Viktorral is tárgyalt Mihail Fradkov orosz miniszterelnök. Mindkét megbeszélésen szóba került a Malév sikertelen privatizációja.

“Lezárult az az időszak, amikor akár a NATO-bővítés, akár a balkáni stabilizáció feszültséget keltett a magyar-orosz kapcsolatokban. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség nyitott arra, hogy a kölcsönös érdekek alapján támogassa a magyar-orosz gazdasági, politikai és kulturális kapcsolatok elmélyítését” – közölte Orbán Viktor.

A közlés szerint “a Malév privatizációjával kapcsolatban Orbán Viktor kifejtette, hogy a Fidesznek nincs kifogása az ellen, hogy az orosz tőke nagyobb szerepet vállaljon a magyar gazdaságban, hanem az üzlet konkrét feltételei voltak Magyarország számára hátrányosak”.

Mihail Fradkov orosz miniszterelnök keddi egynapos munkalátogatása során tárgyalt Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel.

A közös sajtótájékoztatón Gyurcsány Ferenc a Malév privatizációja, a KrasAir orosz-magyar konzorcium korábban elutasított ajánlata kapcsán feltett kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a Malév legutóbbi privatizációs pályázata a Budapest Airport időközben napirendre került privatizációja mellett azért is zárult eredmény nélkül, mert “a kiírók úgy ítélték meg, hogy az egyébként jó ajánlatot tevő orosz-magyar konzorcium ajánlata összességében nem felel meg a Malév által képviselt üzleti-pénzügyi értéknek”.

Megjegyezte: az orosz társaságok magyarországi jelenlétében lehetőséget kell látni, ezt a közös érdekek szerint használni, nem pedig korlátozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik