Belföld

BKV-vizibusz sodródott a Dunán

Miután egy uszadékfa szorult a kormánylapát alá, irányíthatatlanná vált egy vizibusz a Dunán Budapestnél. A BKV hajóját azóta egy Moszkva típusú hajó kimentette.

A hajón csak a legénység tartózkodott a manőver alatt. Mint azt Bálint Gabriella, a Budapesti Rendőr-Főkapitányság sajtóügyeletese a FigyelőNetnek elmondta, a személyhajó – melynek tipusát és üzembentartóját először nem tudta megnevezni – először megpróbált motorral manőverezni, de nem sikerült kikötőbe jutnia. Ezután horgonyt dobott, de egyelőre tisztázatlan okokból ez sem sikerült a főváros kikötőhelyekkel sűrűn teletűzdelt folyószakaszán.


Végül rádión kért segítséget, a Navinfo 16-os csatornáján. A szerencsétlenül járt vízijármű mentésére sietett egy másik hajó, miközben a folyó fővárosi szakaszát a vizirendészet biztosította. A BRFK tudomása szerint a Dunán a hajóforgalom nem szenvedett késedelmet, mivel a folyón fölfelé, azaz hegymenetben egyetlen hajó sem volt ezen a szakaszon. Lelfelé, azaz völgymenetben pedig két másik hajó ugyan haladt, de a széles folyószakaszon ezek a hajók ki tudták kerülni a mentésben résztvevőket. 




BKV-vizibusz sodródott a Dunán 1

foto: MTI


A szerencsétlenül járt hajó azóta biztonságos kikötőben van.  Ezután tudta meg szerkesztőségünk, hogy a BKV egyik vizibuszát érte a baleset, melyet egy Moszkva típusú vizibusz mentett meg.


A BKV-nak hét kisebb személyhajója van, ezeket a hét törpéről nevezték el, valamint egy nagyobb, ez Hófehérke névre hallgat. Ezen kívül még a megyeri átkelőnél üzemel egy révhajó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik