Élet-Stílus

Elkerülhető a cukorbetegség kávéval

A rendszeres kávéivás csökkentheti a stroke és a cukorbetegség kockázatát – derült ki egy új tanulmányból.

Yangmei Li, a Cambridge-i Egyetem epidemiológusa munkatársaival 12 éven át követett nyomon 23 ezer férfit és nőt. A kávét fogyasztóknál 27 százalékkal alacsonyabb volt a stroke kockázata a sohasem kávézókhoz képest, azonban az elfogyasztott kávé mennyisége nem befolyásolta a kockázat csökkenését.

„Az összefüggés a nemre, életkorra, társadalmi hovatartozásra, iskolázottságra, dohányzásra, alkohol- és teafogyasztásra,a fizikai aktivitásra és a cukorbetegségre történő korrekciót követően is fennállt. Emellett az elfogyasztott kávé koffeintartalmától és fajtájától sem függött.”- mondta a szakember.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik