Élet-Stílus

Iskolatársai ebédtartozását fizette be zsebpénzéből egy 9 éves, amerikai fiú

Azt vette észre harmadik osztályos Ryan Kirkpatrick, hogy vannak gyerekek az iskolában, akik nem ebédelnek. Otthon megkérdezte erről az édesanyját, aki elmondta neki, hogy azoknak a gyerekeknek valószínűleg nincs elég pénzük ételre. Ryan megdöbbent, és rögtön elhatározta, hogy segíteni fog – írja az abc 11 News.

A Kirkpatrick család a kaliforniai Napában él, Ryan a West Park általánosba jár. Az iskola menzáján egy adag meleg étel ára, a tanuló családjának anyagi helyzetétől függően egy 30 centtől, 3.25 dollárig (85 – 930 forintig) terjedő összegbe kerül. Sok gyereknek azonban a kedvezmények ellenére sincs minden nap elég pénze ebédre. A menzán ilyenkor is kaphatnak enni, de az étel árát felírják, a tartozást pedig később behajtják a szülőkön, ezért vannak, akik az adósság helyett inkább az éhezést választják.

Amikor Kylie Kirkpatrick mindezt elmagyarázta a fiának, Ryan megkérdezte tőle, ki lehetne-e deríteni, mennyivel tartoznak az iskolatársai. Kylie előkeresett egy hivatalos iskolai emailt, amiben ott szerepelt, hogy összes ebédtartozás 74.50 dollár (kb. 21 ezer forint).

„Azt hiszem, annyit ki tudok fizetni”– mondta Ryan, aki általában azért spórolja össze a zsebpénzét, hogy sportszereket, mezeket és sportrelikviákat vegyen.

Miután Ryan kifizette az iskolatársak tartozásait, az őt faggató riporternek azt mondta:

Csak szerettem volna, hogy azok a gyerekek örüljenek egy kicsit, és érezzék, hogy valaki velük is törődik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik