Az ínyencséget az Egyesült Államokban, Texasban fejlesztette ki Mark Zable. A leleményes sörimádó eddig az első, akinek sikerült alkoholszármazékot kisütnie úgy, hogy az nem illant el. A titok nyitja, hogy Mark a sört egy sós, perecszerű tésztába bugyolálja, ezután 375 fokon, 20 másodpercig süti. A végeredmény pedig egy falatka forró sör, ami a tészta ízével keveredik.
Zable három évig csiszolta a technikáját, mire ropogós bundába tudta zárni kedvenc sörét. Elárulta, hogy kezdetben Guiness-szel próbálkozott, ám azóta már átváltott a hagyományosabb, világos sörökre, mert szerinte a tésztával keveredve ezeknek sokkal jobb az ízük. A raviolihoz hasonló mélyfagyasztott falatok már kaphatóak a nagyobb üzletekben, a hatóságok pedig már azt is szabályozták, ki juthat hozzá a különlegességekhez: csak 21 éven felüliek.
Az ötletgazda most azt tervezi, hogy indul egy, a különleges sült ételek versenyén, melynek tavalyi győztese a bundás vaj volt.
A sült sörről készült angol videó itt megtekinthető.