Foci

Hátrányból verte a Juve Tőzsér csapatát

Kwadwo Asamoah (kwadwo asamoah, )
Kwadwo Asamoah (kwadwo asamoah, )

A magyar középpályást a kispadon jegelő Genoa 1-0-s előnyről kapott ki 3-1-re a címvédő Juventustól az olasz labdarúgó-bajnokságban. Az AS Roma kétgólos fórból bukott el hazai pályán a Bologna ellen.

Csendesen indult a Genoa és a Juventus meccse, majd a 18. percben megszerezték a vezetést a hazaiak, a Torinóban nevelkedett Ciro Immobile a lábak sűrűjében gurított a hálóba. A Juvét megfogta a bekapott gól, ha a Genoa játékosai kissé pontosabbak, akkor már a szünet előtt nagyobb előnyre tehetett volna szert a vendéglátó.

De nem voltak, sőt, a második félidő elején is kimaradt két nagy ziccer (először a keresztléc segítette ki Buffont, majd a klasszis hálóőr mentett lábbal), így egy kontra végén egyenlített a korábban szintén kapufáig jutó Juventus, Giaccherini lőtt távolról a kapuba. A pörgős iram megmaradt a folytatásban is, majd a csereként beálló Asamoah-t lökték fel a tizenhatoson belül, a szintén a kispadról beszálló Vucinic pedig értékesítette a tizenegyest. A hajrában még a ghánai középpályás is feliratkozott a góllövőlistára, a Bajnokok Ligájába hosszú évek után visszatérő Juventusnak így jól sikerült a főpróba, 3-1-re nyert a csapat és továbbra is hibátlan a bajnokságban. Tőzsér Dániel a kispadról nézte végig az összecsapást.

Videó – Idegenben nyert a Juve:


Mindeközben az AS Roma hazai pályán fogadta a Bolognát. A Farkasok gyorsan kétgólos előnybe kerültek, és mivel a második félidő közepéig nem változott az állás, Zeman további támadásban jeleskedő játékosokat is beküldött a gyepre, ez pedig megbosszulta magát, egy perc alatt egyenlített a Bologna. A slusszpoén a végére maradt, az ihletett napot kifogó Gilardino vitte be a kegyelemdöfést, második találatával nyert 3-2-re a Bologna.

A pazar formában futballozó Jovetic vezérletével a Fiorentina otthon tartotta a három pontot, a firenzeiek a Cataniát verték 2-0-ra. A Napoli 3-1-re nyert a Parma ellen, míg az Udinese hiába vezetett már az 5. percben 2-0-ra Sienában, Lazzarit kiállították a második felvonás elején, a hazaiak pedig emberelőnyben egyenlíteni tudtak. A Sampdoria a Pescara vendégeként nyert 3-2-re.

Eredmények – Serie A, 3. forduló

Genoa – Juventus 1-3 (1-0)
Gólszerzők: Immobile (18.) illetve Giaccherini (61.), Vucinic (78. – 11-esből), Asamoah (84.)

AS Roma – Bologna 2-3 (2-0)
Gólszerzők: Florenzi (6.), Lamela (16.) illetve Gilardino (72., 90.), Diamanti (73.)

Siena – Udinese 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Calaio (70.), Ze Eduardo (77. – 11-esből) illetve Basta (3.), Di Natale (5.)
Piros lap: Lazzari (53.)

Pescara – Sampdoria 2-3 (0-1)
Gólszerzők: Celik (75.), Caprari (90.) illetve Lopez (31., 76.), Estigarribia (60.)

Fiorentina – Catania 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Jovetic (43.), Toni (65.)

Napoli – Parma 3-1 (2-1)
Gólszerzők: Cavani (3. – 11-esből), Pandev (39.), Insigne (77.) illetve Parolo (44.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik