Kultúra

Piranha 3D [filmpremier]

Tisztelgés gyerekkori rémálmaink forrása, a Piranha előtt. Most 3D-ben harapnak.

Aki szerette a Sziklák szeme és a Tükrök című horrorfilmeket, az már biztosan tűkön ült, hogy lássa a francia fenegyerek, Alexandre Aja tisztelgését a hetvenes évek egyik kultikus darabja, a Piranha előtt. A gyerekkorunk balatoni fürdőzéseit jóval izgalmasabbá varázsoló film 2010-es verziója egy olyan rendező kezében sül el, aki tagja az igazán hardcore horrorfilmes körnek Rob Zombie, Eli Roth és Zack Snyder mellett, úgyhogy sejthetjük, nem finomkodott sokat.

Aja a szokásos katasztrófafilmes szüzsét 3D-vel turbózta fel, ráadásul úgy, hogy a több ezer gyilkos fogsor állandóan az arcunkban csattog. Emellett olyan oldszkúl színészgárdát szerződtetett, hogy öröm nézni. A főhős seriffet és anyát egy generáció szexbálványa, a Las Vegas, Végállomás üdvöskéje, Elisabeth Shue alakítja; a csupaizom helyettest Ving Rhames, a megszállott tudóst pedig a Vissza a jövőbe Doc-ja, Christopher Lloyd formálja meg. A legnagyobb cameo-poén, hogy a film A cápa egyik főhősével, a Richard Dreyfuss által alakított nyugalmazott tengerbiológussal indít.

A Victoria-tavi piranhák a történet szerint az ősidőkből származnak, és sokáig izoláltan éltek, míg egy földmozgás rá nem szabadította őket a nyaralókra. Ennek megfelelően erősen őslényes hatást keltenek, mégis kicsit túltervezettek. A zsigeri rettenet kiváltásához egy nagyobb raj sima piranha is elég lett volna. Mindenesetre akció, gusztusos idomok és vér bőven van, unatkozni nem fog senki, a moziszék karfája meg már nem fából van, hogy letörjön.

Piranha 3D – színes, feliratos, amerikai horror. 2010. Rendezte: Alexandre Aja. Szereplők: Elisabeth Shue (Julie Forester seriff), Steven R. McQueen (Jake Forester)
Ving Rhames (Fallon helyettes), Eli Roth (a vizespólóverseny műsorvezetője), Christopher Lloyd (Mr. Goodman), Dina Meyer (Paula), Adam Scott (Novak), Richard Dreyfuss (Matt Boyd), Jerry O’Connell (Derrick Jones). 88 perc. Forgalmazó: Budapest Film.

Hazai bemutató: január 6.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik