Közélet

Toroczkai kilépne az EU-ból, de nem teheti

A Mi Hazánk EP-listavezetője szerint Brüsszel szemétlerakónak használ minket, de csődbe mennénk, ha holnap kilépnénk.

A Magyar Hírlapnak Toroczkai László megerősítette, az EP-választáson a Mi Hazánk Mozgalom azért indul, hogy megvédje „a Kamcsatka-félszigettől Lisszabonig terjedő” északi civilizációt, az európai kultúrkört, szívében a magyarsággal. A pártelnök beszélt Európa válságáról, a mesterséges törésvonalakról.

Brüsszel nem akarja, hogy a később csatlakozott országok felzárkózzanak, inkább elszívják a munkaerőnket. Minket csak szemétlerakónak használnak, ami kiderül abból is, hogy rosszabb minőségű élelmiszereket exportálnak hozzánk.

Ezt ugyanúgy felszámolnák, mint az amerikai–orosz törésvonalat,  amely most Ukrajnát szeli ketté. Az EU fordítva működik, mint kellene: gazdaságilag széttagolt, politikailag központosított. Ők a bevándorlásellenes erők mellett állnak. Zéró toleranciát hirdetnek a migráció ellen, elvetik azt kormányzati ösztöndíjat is, amellyel idén kilencezer Európán kívüli egyetemista jött Magyarországra.

Az uniós tagságról népszavazást szeretnének, de a pártelnök arra a kérdésre, kiléptetné az országot az EU-ból, nem tudott egyszerűen válaszolni.

Szerinte átverés volt, amikor az unióhoz „csatolták hazánkat”, akkor nemet mondott volna a csatlakozásra.

Ugyanakor mára felszámolták a nemzeti vagyont,

megszűnt a nemzetgazdaság, így lélegeztetőgépen vagyunk. Ha holnap kilépnénk az unióból, csődbe mennénk.

Annyi felelősségtudatuk van, hogy nem vihetik csődbe az országot, de attól nem félnek, hogy megkérdezzék a magyarokat. Most nagy a tagság támogatottsága, de ha az emberek mégis a kilépés mellett döntenének, akkor még a brexitnél is hosszabb folyamatra kellene felkészülni.

Azért cigányozik, mert kell

Először a nemzetgazdaság megteremtésén dolgozna állami beavatkozással, amire a kormány – szerinte – nem fordít kellő figyelmet. Pártja minden családpolitikai intézkedést támogat, de a kormány intézkedései nem elégségesek, ők nem ösztönöznék minél több hitel felvételére a fiatalokat, a falusi csokot pedig  elhibázottnak tartják. Szerinte beszélni kell róla, hogy a „ hat év körüli gyermekek egyharmada roma”, ami néhány éven belül beláthatatlan politikai, szociális, gazdasági problémákat okozhat, amihez új jelenségként jön a roma tartomány ötlete. Azért tett feljelentést, mert azt új Trianonnak tartaná.

A Jobbikról azt mondja, egyelőre felfoghatatlan számára, hogyan  maradhat életben egy ilyen párt, amely éppen azzal a Gyurcsány által vezetett DK-val esett a legnagyobb szerelembe, amely ellen létrejött. Szerinte a balliberális tömb pártjainak (MSZP, Jobbik,  DK, LMP, Momentum) nincsenek karakteres vezetői, csak a pénz érdekli őket.

Egyetlen erős ember van, aki ezt már nem a pénzért csinálja, mert nincs szüksége rá: Gyurcsány Ferenc. Ráadásul neki van egyedül ideológiája, mégpedig az európai egyesült államok, amely Magyarország megsemmisítését jelenti.

Toroczkai – 2006-hoz hasonlóan – ma is a volt miniszterelnök ellen tüntető tömeg élére állna.

Kiemelt kép: Toroczkai László pártja majálisán a Hajógyári-szigeten 2019. május 1-jén. MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik