Sport

Női kosarasaink simán lenyomták a portugálokat

A magyar női kosárlabda-válogatott könnyedén, 80-45-re legyőzte Portugáliát az Európa-bajnoki-selejtező A csoportjában.

A nyolcmecces Európa-bajnoki selejtezősorozatot rosszul kezdte a magyar csapat, ugyanis Fehéroroszországban vereséget szenvedtek, igaz, nem volt sok különbség a két válogatott között.

Szerdán így a portugálok ellen lehetett javítani Miskolcon, a luzitánok ugyanis nem a legerősebbek: az ukránoktól 92-38-ra kaptak ki, majd a fehéroroszok ellen is vesztesen hagyták el a pályát.

Honti Kata duplájával kezdtük a meccset, majd ő és Alexandria Quigley remeklésével 7-0-ra is vezetett a magyar csapat. A portugálok nem nehezítették meg a dolgunkat már az első negyedben sem, tartottuk a kiharcolt előnyt, hol öt, hol tíz volt közte, majd Nagy-Bujdosó Nóra ziccere zárta a kezdő etapot (23-12).

A folytatásban közelebb férkőztek a luzitánok, ugyanis a magyar védekezés nem mindíg tudta megállítani a rohamokat. Miután Stefan Svitek mester időt kért, összekapták magukat a hölgyek, és Quigley duplái révén még egyszer megszorongatták a nagyszünet előtt a vendégeket.

Minden negyedben más játékos vitte a hátán a válogatott, ugyanis a félidő után Honti és Raksányi duplái ültek, igaz, triplákkal nem is nagyon kísérleteztünk. Plusz kilencből szinte öt perc alatt plusz húszat csináltunk, a portugálok pedig szépen lassan elvesztették a fonalat. A harmadik negyed végére egy valamiért izgulhattunk, de összejön-e a harmincpontos különbség, de Lima négy másodperccel a vége előtt betalált, így “csak” 62-39-ről kezdhettük a záró felvonást.

A magyar nemzeti csapat legjobb dobója, Nagy-Bujdosó harcolta ki végül a közte harmincat (73-43), így az utolsó negyed igazából csak formalitás volt. Az edzőmeccshez hasonló találkozó végül 35 pontos, 80-45-ös magyar győzelemmel zárult.

A csoportból az első két helyezett jut ki a jövő évi, franciaországi kontinenstornára. Folytatás szombaton, az ukránok ellen.

Eredmény – kosárlabda-Eb-sejeltező, A csoport
Magyarország – Portugália 80-45 (23-12, 11-13, 30-14, 16-6)
A legjobb dobók: Nagy-Bujdosó 18, Quigley 17, Honti 11, illetve Freitas 14, Oliveira 6.

A válogatott további Eb-selejtezős programja:
június 23.: Izrael-Magyarország, Rishon Le Zion 20 ó
június 27.: Magyarország-Ukrajna, Sopron 18 ó
június 30.: Magyarország-Fehéroroszország, Sopron 18 ó
július 7.: Portugália-Magyarország, Carcavelos Cascais 19 ó
július 11.: Magyarország-Izrael, Sopron 18 ó
július 14.: Ukrajna-Magyarország, Juzsnij 17 ó

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik