Foci

Megvan a Vidi Európa Liga-kerete

Nemanja-Nikolics (i) (nemanja nikolics, videoton fc, fc basel, )
Nemanja-Nikolics (i) (nemanja nikolics, videoton fc, fc basel, )

Kihirdették a magyar bajnoki ezüstérmes futballcsapat keretét, amellyel nekivágnak az európai küzdelmeknek.

A Videoton az Európa Ligában a montenegrói Mladost Podgorica ellen játszik majd az első selejtezőkörben.

A magyar csapat keretéből hiányozni fog a középpályás Sándor György, aki meghatározó játékosa volt a csapatnak, ám szaúd-arábiai kölcsönjátéka után sem tart az együttessel – árulkodó a jövőjével kapcsolatban.

Külön érdekesség, hogy Zsótér Donát, a fiatal középpályás nevezésével kapcsolatban is akadtak nehézségek, mivel ő még nem töltött el három teljes szezont klubjában. Ezen kívül Vítor Gomes nevezését csak július 1-jétől lehet leadni.

A 25 főből egyelőre 24 játékos nevezését adtuk le, mivel Vítor Gomes aláírt szerződése július 1-jén lép életbe, így őt jövő héten tudjuk nevezni a keretbe. Erre az UEFA versenyszabályzata lehetőséget ad, hiszen a mérkőzést megelőző napon éjfélig egy helyen még módosítható a lista. Mivel az EL-selejtezőket az átigazolási időszakban rendezik meg, ezért minden újabb kör előtt, új listát adhatunk le, melyen akár újonnan igazolt labdarúgó is szerepelhet.”

Zsótér Donát helyzete egy speciális eset, hiszen ő külföldi játékosként szerepel a leadott listán, ennek oka pedig a következő: 15 és 21 év közötti magyar játékos abban az esetben nevezhető, ha 3 teljes évet játszott a magyar bajnokságban, vagy az adott klubban. Mivel Donát nem töltött el Vidi-játékosként 3 teljes szezont a bajnokságban – ráadásul 17 évesen túl fiatal is ahhoz, hogy 15 éves kora óta 3 szezont játsszon – ezért csak külföldi játékos jogán tudtuk őt benevezni az EL-be. Augusztus közepéig még úgynevezett “B” játékosként sem nevezhetjük őt, hiszen ennek az a feltétele, hogy legalább 2 éve az adott klub játékosa legyen, ennek a feltételnek viszont csak augusztusban fog megfelelni” – mondta a Videoton honlapjának Pánczél Szabolcs, a klub technikai igazgatója.

Az első összecsapásra csütörtökön 20 óra 30 perckor kerül sor a Sóstói Stadionban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik