Nagyvilág

Úgy döntött a bíróság, mindkét egypetéjű ikertestvérnek fizetnie kell a gyerektartást

Egy bíró Brazíliában egy egypetéjű ikerpár mindkét tagját arra kötelezte, hogy fizessenek gyerektartás egy kislány után, akinek az apját nem sikerült minden kétséget kizáróan megállapítani – írta a BBC.

A két férfi elutasította a válaszadást, hogy melyikőjük az apa, így próbálták elkerülni, hogy fizetniük kelljen. A DNS-teszt sem lett döntő az egypetéjűségük okán.

A bíró döntésének értelmében mind a két férfinek havonta 17 ezer forintot (230 brazil realt) kell fizetnie a gyerek után, vagy a brazíliai minimálbér 30 százalékát.

Vagyis a kislány kétszer annyit kap „apáitól”, mint más, hasonló gazdasági háttérrel rendelkező gyerekek.

Goiás állam bírája, Filipe Luís Peruca emellett úgy határozott, mindkét férfi nevének (amiket jogi okokból nem hoztak nyilvánosságra) szerepelnie kell a gyerek anyakönyvi kivonatában.

Egyikőjük rosszhiszeműen járt el, hogy elrejtse a bíróság előtt az apaságát. Az ilyen viselkedést a jog nem tolerálhatja

– írta indoklásában Peruca, aki hozzátette, a férfiak kihasználták a hasonlóságukat, hogy annyi nővel randevúzhassanak, amennyivel csak lehet. Aztán ezt felhasználva védekeztek az ellen is, hogy megcsalták volna a barátnőiket.

Kiemelt kép: iStock

Ajánlott videó

Olvasói sztorik