Foci

Spanyol csemege portugál ízesítéssel

Elkezdődnek a labdarúgó Európa Liga elődöntői, a három spanyol csapat mellett a portugál Sporting próbál meg döntőbe jutni.

Mivel csütörtök van, Sir Alex Ferguson óta tudja mindenki (az is, akinek annak előtte fogalma sem volt erről), hogy ma játszanak a csapatok az Európa Ligában.

Igen, már a Manchester City és a Manchester United nélkül. Két fordulóval ezelőtt kiestek az angolok, a Cityt a négybe jutott egyetlen nem spanyol csapat, a Sporting búcsúztatta, a Unitedet pedig az egyik szezonbéli meglepetéscsapat, a bámulatos támadójátékra képes Athletic Bilbao.

Marcelo Bielsa együttese az előző körben a Schalkét búcsúztatta úgy, hogy négy gólt is rúgott a gelsenkircheni stadionban. A Sporting ellen kellene megismételniük a bravúrt, ami nem lesz egyszerű.

“Ha kinyitom az újságokat, mindenhol azt látom, hogy a Bilbao már ott van a bukaresti döntőben. Csakhogy mi is itt vagyunk, már elnézést. A Sporting él, 106 év van mögötte, és senkitől sem félünk és mindenkit tisztelünk. Büszkék vagyunk, hogy mi vagyunk Európa nyolc legjobb csapata között az egyetlen portugál” – így Sa Pintó, a Sporting vezetőedzője.

“Számunkra minden meccs egyformán fontos. Minden mérkőzés feltüzel, akárki is az ellenfél. A Manchester Unitedhez és a Schalkéhez hasonlóan a Sporting is nagyon erős csapat, nem lesz egyszerű ellenük jó eredményt elérni csütörtökön” – ezek már Marcelo Bielsa szavai.

A másik párharcban az Atletico Madrid a Valenciát fogadja. Mindkét csapat rapszodikusan szerepel a spanyol bajnokságban, a Valencia például legutóbb 4-0-ra kikapott az Espanyoltól.

“Nekünk ebben az évben nagyon világos céljaink vannak: ott akarunk lenni a BL-selejtezőt jelentő pozíciókban a bajnokság végén, és meg akarjuk nyerni az Európa Ligát” – mondta Topal, a Valencia török játékosa.

“Folytatni akarjuk a menetelésünket és meg akarjuk nyerni az Európa Ligát. Sosem tudhatod, hogy mi történik a futballban, lássuk a medvét” – ezt már Arda Turan, az Atletico török játékosa nyilatkozta.

Hogy melyik töröknek lesz igaza, megtudjuk háromnegyed 11 körül.

MA ESTE ÉLŐ EURÓPA LIGA-KÖZVETÍTÉS A STORY4-EN!
A spanyol armada már majdnem bevette Európát. Még két mérkőzés és a hadjárat sikerülhet.
De melyik csapat jut Európa trónjának közelébe? Ma este kiderül!
Gigászok csatája lesz, amiből mi nézők, csak győztesen kerülhetünk ki!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik