Foci

Európa Liga: kevés gól az első nyolc meccsen

köteles lászló (köteles lászló)
köteles lászló (köteles lászló)

Nem sziporkáztak a csapatok az EL-ben a legjobb 16 közé jutásért játszott párharcok első felvonásán a hat illetve hét órakor kezdődő találkozókon. A gólok majd fele az Esbjerg-Fiorentina összecsapáson esett, Köteles László csapata, a Genk 0-0-val végzett az Anzsi Mahacskala vendégeként.

Az időeltolódás miatt egy órával korábban, este hatkor kezdődő Anzsi Mahacskala-Genk mérkőzés nem hozott különösebb izgalmakat. Köteles László védte a vendégek kapuját, gólt nem kapott, ugyanakkor csapata sem volt képes betalálni a hazaiak hálójába.

Fotó: Europress fotóügynökség

Szintén 0-0-val végződött az ukrán Chernomossa Odessa és a Lazio találkozója, ami  a most házigazdaként szereplő gárdának kedvezhet, hiszen a visszavágón egy idegenben lőtt góllal akár már a legjobb 16 között is találhatja magát az Odessa.

1-0-s végeredményekből nem volt hiány: a Dnipro kisebb-nagyobb meglepetésre egy góllal legyőzte hazai környezetben a Tottenhamet, míg az Alkmaar a Liberec, a Benfica pedig a PAOK-ot győzte le minimális különbséggel idegenben.

Az olasz élvonalban listavezető Juventus, ha kicsit nyögvenyelősen is, de 2-0-s előnnyel várhatja az idegenbeli visszavágót a Trabzonspor ellen, míg a Valencia szintén 2-0-ra győzött a Dinamo Kijev otthonában, amivel mondhatni már a következő körben tudhatja magát.

Az első találkozók legtöbb gólját az Esbjerg-Fiorentina hozta, a lilák már a félidőre kialakították az 1-3-as végeredményt.

Eredmények – Európa Liga, a 16 közé jutásért, első mérkőzések:

Dnyipro (ukrán)-Tottenham Hotspur (angol) 1-0 (0-0)
Juventus (olasz)-Trabzonspor (török) 2-0 (1-0)
Csernomorec Odessza (ukrán)-Olympique Lyon (francia) 0-0
Esbjerg (dán)-Fiorentina (olasz) 1-3 (1-3)
Dinamo Kijev (ukrán)-Valencia (spanyol) 0-2 (0-0) – a meccset Nicosiában játszották
PAOK (görög)-Benfica (portugál) 0-1 (0-0)
Slovan Liberec (cseh)-AZ Alkmaar (holland) 0-1 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik