Élet-Stílus

Olyat mutatott a szilikonját kivetető nő, amit nagyon kevesen

Annyira depresszióssá tették a mellimplantátumai Erika Rae Ritschardot, hogy majdnem öngyilkosságot követett el. Hét évvel azután, hogy megműtette magát a 28 éves anya, szorongással és depresszióval küzdött. Közben le is soványodott, memóriazavarral, extrém fáradtsággal és bőrkiütésekkel is küzdött.

5000 fontot, 1,8 millió forintot fizetett azért, hogy eltávolítsák a dupla D-s szilikonokat a melléből, cserébe viszont a tünetek szinte azonnal eltűntek – írta a Mirror.

View this post on Instagram

I still can’t believe how much having breast implants aged me physically! The proof is in the photos! Everytime I hear someone say “breast implant illness isn’t real” I’m just so shocked that people still don’t believe the thousands of women who’ve been through it! Us women do not gain anything by putting our stories out there, if anything, we make ourselves susceptible to hate, judgement, and criticism from those who continue to support the breast implant community. You wouldn’t believe the amount of messages I get calling me a liar and that it was all in my head. I choose to simply ignore them and know that my story makes a difference and by sharing it I could be saving someone else. My explant was February, 26th 2018. It’s been almost a year!!! And since then, my entire life changed. I became healthy, My bipolar II symptoms disappeared, I became stronger and able to get into the gym and work out, I gained the 40 pounds back that I lost, all of my 30+ symptoms have disappeared and my premature aging has been reversed! In the photo on the left I was 27 and I had had my implants in for almost 6 years. I will be turning 29 NEXT MONTH and I feel younger now than I have in almost 7 years! BII is real. You can see it in our faces! Left photo is before explant. Right photo is 10 months after explant. If you have breast implants and unexplained illnesses, unexplained weight loss or gain, autoimmune symptoms, mental health issues, fatigue, widespread body pain, and/or premature aging, your implants are likely the culprit and explant is the answer. Here’s to a healthy me and you! If you are pursuing explant I’m here for you!!! Huge shoutout to @robingallantt, @diaryofafitmommyofficial, and @courtneykiing also on explanting and gaining her health back!!! #bii #breastimplantillness #toxictits #boobjob #theuglysideofbreastimplants #breastimplantawareness #breastimplants #breastexplant #explant #breastaugmentation #plasticsurgery #strength #motivate #realself #inspire #fitgirlsofig #fitness #gymmotivation #fitfam #igfitfam #girlswhoflex #selflove #fitspo #girlswholift #girlswithmuscles #natural #organic

A post shared by Erika (@erikaraefit) on

Bár hivatalos szervek szerint nincs kapcsolat a mellimplantátumok és a többek által „mellimplantátum-betegségnek” nevezett állapot között, ő is egy azon 50 ezer nő között, akik azt vallják, hogy igenis van, nekik is hasonló tüneteik voltak, mint Ritschardnak.

Szörnyű arra gondolni, hogy amit magamba rakatni választottam, az elhervasztott. Már majdnem magam vágtam ki magamból. A legrosszabb pillanataimban még az öngyilkosságon is elgondolkoztam

– nyilatkozta a Long Beach-en élőnő, aki 2012-ben döntött úgy, hogy kés alá fekszik. Annak ellenére, hogy férje szerint tökéletesen néz ki, nem volt megelégedve a kinézetével a második gyereke szoptatása után.

Úgy éreztem, hogy a gyerekeimnek adtam a testemet, és ez olyan volt, amivel visszakaphatom.

22 évesnek kellett lennie a műtéthez, egy nappal 22. születésnapja után meg is műtette magát. Nem sokkal később, három hónap múlva azonban jelentkeztek az első tünetek, a szorongás és a depresszió. Kapott szorongás elleni gyógyszereket is, de nem segítettek. A szíve hirtelen, minden ok nélkül gyorsan kezdett el verni, aztán vesefertőzést kapott. És itt még nem volt vége: az emésztőrendszere is elkapott egy fertőzést, légzési nehézségei lettek. Többször a sürgősségin kötött ki migrénje miatt.

2017-re csak még súlyosabbá vállt az állapota, 63 kilóról 45 kilóra fogyott.

Annyira fáradt voltam, hogy nem tudtam koncentrálni, azt hittem ADHD-m van, a hangulatváltozásaim pedig borzalmasak voltak

– mesélte. Ritschardot orvosa elküldte pszichológushoz, aki bipoláris hajlamot diagnosztizált nála. Izomfájdalmai lettek, hőingadozás gyötörte, a bőre úgy kiszáradt, mint „az alligátor- vagy kígyóbőr”. Kopaszra nyíratta a fejét, annyira rossz állapotban volt a haja.

Mintegy 15-ször ment el orvoshoz, de sosem találtak nála semmit. Egyikőjük meg is mondta neki:

Ön a legegészségesebb beteg ember, akit valaha láttam.

Ekkor találta meg a Facebookon a mellimplantátum-betegség csoportot, és rájött, neki is ez a baja. Megműtette magát, erre minden fájdalma abbamaradt, súlyát is visszaszerezte.

Dr Diana Zuckerman a washingtoni  Egészségkutatás Nemzeti Központjának elnöke azt mondja, attól, hogy a mellimplantátum-betegség nem regisztrálták még a hatóságok, nem jelenti azt, hogy nem létezik, csak még további vizsgálatok szükségesek, hogy valóban annak tudják be.

Ritschard egy képet is közzétett a mellimplantátumairól és alatta a kapszuláiról, arról a kötőszövet tokról, amit a test minden esetben a szilikon köré képez, és ami megvédi a szervezetet a mérgektől és biofilmtől. Amit mindig kivesznek a nagyobbítás eltávolításakor, és amit patológusok vizsgálnak meg azután, nem rákosodott-e el.

Fotó: SWNS

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik