Belföld

Épp szétkapták a lopott kocsit, amikor megjelentek a rendőrök

A 40 éves piliscsabai S. Zsolt és társa, a 44 éves pilisvörösvári P. Tamás épp egy garázsban akarta szétszedni, majd eladni annak az autónak az alkatrészeit, amelyet tavaly nyáron lopott el valaki a XII. kerületből. Munka közben azonban váratlan látogatóik érkeztek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Gépjármű Bűnözés Elleni Osztály nyomozói néhány órán belül eljutottak ugyanis ahhoz a lepukkant műhelyhez, ahol szorgoskodtak. Az elkövetők már eltávolították az autó szélvédőjéről a regisztrációs matricát, illetve a szétszedett alkatrészekről is leszedték a beazonosításra alkalmas jelzéseket, amikor megjelentek a nyomozók.

A nyomozók a kutatáskor olyan technikai eszközt találtak, ami az autó által sugárzott jeleket blokkolta, továbbá több mint 100 járműalkatrészt, autólopáshoz használt egyéb eszközöket, valamint egy olyan kocsit is lefoglaltak, amelyet Csehországban köröztek. A rendőrök megállapították, hogy a garázsban nem csak egy járművet bontottak szét, hanem legalább hét korábban ellopott autót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik