Sport

Gyurta Dani is megnézte a kajakosokat

Gyurta Dániel (gyurta dániel, )
Gyurta Dániel (gyurta dániel, )

Eton Dorney-ban nagyon szép szerda délelőttöt élvezhettünk végig. A két aranyérmet hozó első döntős napon több ezer magyar szurkolt a kajakosoknak.

Jöhetett a fotózkodás

Amikor még nem tudtam, hogy akkreditált újságíróként lehetek itt a londoni olimpián, szimpla sportrajongóként jelentkeztem olimpiai jegyekre.

Az első „kapunyitás” alkalmával feliratkoztam jó néhány eseményre, de akkor még azt mondták, a várható túljelentkezés miatt sorsolással döntik el a helyeket a jelentkezők között. Így fordulhatott elő, hogy egyetlen jegypár jutott nekem 80 fontért: augusztus 8., 9 óra 30 perc, Eaton Dorney, kajak-kenu döntők.

Mivel londoni barátaim tudták, hogy két jeggyel rendelkezem a mai eseményekre, egy idő után elkezdtek érdeklődni utána, az utóbbi napokban fokozottabban: sikerült is eladnom őket, és a korábban megszerzett akkreditációm miatt boldogan szemléltem a sajtópáholyból a szemközti lelátón helyet foglaló megannyi magyar drukkert.

Gyurta és Hidvégi a kajakosoknál

Nemcsak én tettem így, hanem például Hidvégi Vid, a lólengés döntőjében 8. helyet szerző tornászunk is, Laufer Bélával, edzőjével. Mindketten Szilárdi Katalin mellett ültek a lelátón. Vid egyébként elmondta, egyáltalán nincs elkenődve a döntőbeli 8. helye miatt.

Dombi Rudolf és Kökény Roland edzője látszólag izgalmaktól mentesen nézte végig fiai futamát. Mikor véget ért a menet, és megnyerték a futamot, már rohant is le a parthoz, de előtte még fogadta a gratulációkat. A tribünről lefutva a telefonjához nyúlt. „Már jönnek is az sms-ek? –kérdeztük. „Nem, épp a lányom hívott” – válaszolta Szilárdi Katalin, majd kollégámnak elmondta, szerinte sima lett a befutó.

Az eredményhirdetés után már az egész magyar küldöttség egy helyen gyülekezett, Vajda Attila már egy-egy mosolyt is megengedett magának. Gyurta Dani is ott volt a pályán, hiszen legendásan nagy barátja a szegedi kenusnak, aki ezúttal a 6. helyet tudta megszerezni.

Egy boldog pár az aranyérem után

Hidvégi Vid mellett ott volt Verrasztó Evelyn is, aki személyes érintettség okán kért szót magának a szerdai eseményen: történetesen ő Dombi Rudolf párja. Szakmai értékelésekbe nem bocsátkozott, ahogy elmondta: „Én a látványra adok.”
Arra lehet is. Mellesleg az is nagyon szép látvány, hogy a mieink az éremtábla első tíz nemzete közé kerültek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik