Élet-Stílus

Levágta és eldobta egyik ujját egy fiatal ír nő

Semmi megbánás nincs abban a 25 éves ír nőben, aki saját kezűleg vágta le jobb keze mutatóujját. A Bantryban élő Megan Cullen, egy ritka betegség miatt, már hét éve élt állandó, extrém fájdalomban – írja a Mirror című brit bulvárlap ír kiadása.

Cullen 18 éves volt, amikor véletlenül rácsapta kezére egy autó ajtaját. A trauma nyomán komplex regionális fájdalom szindróma (CPRS) alakult ki a jobb mutatóujjában. Az orvosok úgy magyarázták neki, hogy olyan ez, mintha az érintett területen az idegek részegek lennének, ezért nem tudnák, hogy mit csinálnak, ezért folyamatos fájdalmat közvetítenek az agyba.

A baleset óta Cullen állandó kínban élt. Erős, morfiumtartalmú fájdalomcsillapítókat, antidepresszánsokat szedett. Két műtétje is volt, de az állapota nem javult. A nő úgy döntött, hogy ha az orvosok tehetetlenek, akkor saját kezébe veszi a dolgokat.

Egy helyi rádióműsornak nyilatkozva Cullen elmondta, egyszer egy baltával próbálta lecsapni az ujját, de nem járt sikerrel. A második módszer, a múlt héten már működött, de arról nem árult el részleteket, nehogy ötleteket adjon. Azt mondta, amikor levágta az ujját, eldobta, nehogy a megpróbálhassák visszavarrni.

A mentők Castletownbereből jöttek, jó háromnegyed órát kellett várni rájuk, úgyhogy addig leültem cigarettázni. Azt mondják, elképzelni sem tudják, hogyan tudtam olyan szép, tiszta vágást produkálni. Persze, érzek fájdalmat, hiszen nemrég levágtam az ujjam, de ez másfajta fájdalom, teljesen kezelhető.

Cullen azt mondja, egy percre sem bánta meg a tettét. Mindent megtett azért, hogy az önamputációját a lehető legbiztonságosabb körülmények között hajtsa végre.

(Kiemelt képünk illusztráció, fotó: iStock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik