Sport

Az év meccse: Pacquiao vs. Mosley

Hatalmas várakozás előzi meg a fülöp-szigeteki és az amerikai öklöző szombati, Las Vegas-i csatáját.

Az év egyik kiemelkedő bokszcsatáját rendezik meg Las Vegasban szombat este, amikor is a jelen profi bokszának tán legkiemelkedőbb alakja, Manny Pacquiao és a közelmúlt veretes egyénisége, Shane Mosley csap össze a WBO váltósúlyú kategóriájának vb-övéért az MGM Grand Garden Arenájában.

A nyolc különböző kategóriában is világbajnoki címig jutott, 32 esztendős fülöp-szigeteki öklöző és a 39 esztendős, fénykorában három súlycsoportban is a csúcsra ért amerikai küzdelmét nagy várakozás előzi meg világszerte, annak ellenére is, hogy a szakértők körében, s a fogadási irodáknál is egyértelműen Pacquiao a favorit. Akadnak azonban, akik az idősebb, de méretesebb és magasabb, amellett a versenyt “Pacmannel” ütőerőben is felvenni képes Mosley sikerére tippelnek inkább.

A kor mellett a statisztika is inkább a filippino klasszis győzelmét ígéri a 12 menetesre tervezett mérkőzésen: Pacquiao eddigi profi pályafutásán három vereség és két döntetlen mellett 52-szer hagyta el győztesen a szorítót, 38 alkalommal kiütéssel lezárva fellépését. Mosley egy döntetlent és hat vereséget számlál, igaz, 46 sikeréből 39 született meg KO-val.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik